24.5 C
Belgrade
ponedeljak, 26 jula, 2021

SINDIKATI RADNIKA SE POBUNILI: Vlast nas pravi budalama, povećanje minimalca je unižavanje srpskog radnika, NEĆE MOĆI!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ saopštila je da najava aktuelene vlasti o povećanju minimalne zarade za oko 2.000 dinara mesečno nastavak unižavanja srpskih radnika u zemlji jeftine radne snage.Vlada Srbije FOTO: Milica VučkovićVlada Srbije FOTO: Milica Vučković


– Iako bi minimalnu cenu rada do 15. septembra trebalo da dogovaraju reprezentativni sindikati, Vlada Srbije i Unija poslodavaca, to se neće ni ovoga puta dogoditi, jer će „minimalac“ doneti Vlada Srbije, a po prethodnoj odluci jednog čoveka, Aleksandra Vučića – navodi se u saopštenju.

„Sloga“ je pozvala čelnike „UGS“ Nezavisnost“ i Saveza samostalnih sindikata Srbije (SSSS) da „prestanu da izigravaju sindikalne marionete u Socijalno-ekonomskom savetu (SES) i da zarad svojih, pre svega ličnih benefita drže srpske radnike u stanju ropstva, siromaštva i nemaštine“.

- Advertisement -

Ističe se da će se „u suprotnom, nastaviti sa podmuklim davanjem legitimiteta unižavanju srpskih radnika na najogavniji način i pokazati da su im mesta u raznim upravnim i nadzornim odborima važnija od interesa onih koje bi trebalo da zastupaju, zbog čega će jednoga dana morati da odgovaraju svi oni koji su se okoristili takvim položajima“.

– Dosta je priče i jadikovanja o radniku osuđenom da živi u mentalnoj konfuziji, primoranog isključivo da prodaje sebe pod pretnjom gladi i neimaštine – navela je „Sloga“.

U saopštenju su dodaje da će taj sindikat pojačati pritiske i napore da se svuda i na svakom mestu delegitimizuje „lažni socijalni dijalog“ i da se o visini cene rada ubuduće isključivo razgovara i pregovara u duhu realnosti potrošačke korpe i uvažavanja potreba sveta rada.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

  1. KONAČNO DA SE I SLOGA OGLASI,OVO JE TEMA KOJA MORA DA JE OVDE SVAKI DAN PO 100-1000 PUTA OD LJUDI,RADNIKA,SELJAKA DA SE VIDI DA SMO NEZADOVOLJNI MINIMALCEM,ŽIVOTOM U SRBIJI/BEDNIM I PONIŽAVAJUĆIM/.KADA VLAST VIDI DA NAS MALO /ISTI/,KOMENTARISEMO,KAŽU,,STA ĆE OVI KADA JE VEĆINA ZADOVOLJNA,,KOLIKO TREBA PORODICI SA TROJE DECE OKO 2.500 EVRA,KO TO IMA,NIKO.PA NATALITET JER NESTAJEMO A STIMULISEMO SVE I OSTALE NEPRIJATELJE SRBSTVA DA RADJAJU DECU TO SVESNO NASI NEPRIJATELJI/DOMACI IZDAJNICI/,RADE.

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: