22.9 C
Belgrade
ponedeljak, 2 avgusta, 2021

OKAČILI TRANSPARENT DA JE VUČIĆ DIKTATOR: Odmah došli BIA, komunalna milicija i načelnik policije! (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Omladina Stranke slobode i pravde pokušala je sinoć, na Varadinskom mostu, da postavi transparent širok 40 metara sa porukom da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić diktator. Na transparentu je na engleskom jeziku bilo napisano „Vučić is a dictator“, a omladinci opozicione partije su poruku kačili u momentu kada je veliki broj posetilaca prelazio most na putu ka Petrovaradinskoj tvrđavi i Exit festivalu.

VIDEO: Komešanje i rasprava zbog transparenta "Vučić je diktator" na Varadinskom mostu

Kako se može videti u snimcima koji su uživo prenosili dešavanja na mostu, sa aktivistima SSP-a u jednom momentu je razgovarao i načelnik Policijske uprave u Novom Sadu Slobodan Malešić, ali su u raspravi uglavnom bili sa pripadnicima Komunalne milicije. Aktivisti nisu uspeli da okače transparent, iako je u jednom momentu deo bio privezan za ogradu mosta.

„Došli smo sa transparentom dugačkim 40 metara koji kaže da je Vučić diktator. Prvo se pojavila BIA da nam kaže da to ne možemo da uradimo i zatim su magično nestali. Posle BIA došla su tri automobila komunalne policije, a posle ta tri automobila došao je i načelnik Policijske uprave Novi Sad. U toku dana su bili sat vremena držali naše saborce, jer su im videli transparent u gepeku.

- Advertisement -

Prošlo je godinu dana od protesta, tukli su nas po ulici, bacali su suzavac na mladost ove zemlje, zato smo hteli danas da pošaljemo poruku u celi svet da je Vučić diktator“, rekao je član Stranke slobode i pravde Brajan Brković, koji je na svom profilu emitovao dešavanja sa mosta.

Okupljeni su optuživali policajce da su pocepali transparent, dok su službena lica rekla da su ga samo podigli sa ograde.

- Advertisement -
Source.021
- Advertisement -

Srodni članci

6 KOMENTARA

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: