SERGEJ LAVROV: Danas se od SAD može očekivati bilo šta, prešle su sve granice pristojnosti

Obavezno pročitajte

Sjedinjene Američke Države su, u nastojanju da uspostave hegemoniju, prešle sve granice pristojnosti, ali Kina izvlači svoje zaključke, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

„Danas se od Sjedinjenih Američkih Država može očekivati bilo šta. U nastojanju da uspostave svoju hegemoniju, već su prešle sve granice pristojnosti: diplomatske, etičke i sve druge“, rekao je Lavrov u intervjuu za televiziju „Rusija 1“, komentarišući izjave SAD o neprihvatljivosti poziva na primirje tokom samita lidera Rusije i Kine.

- Advertisement -

Prema njegovim rečima, o ovim izjavama se razgovaralo sa kineskim kolegama.
„Kineska strana odražava tradiciju velike civilizacije stare više hiljada godina. I kineska strana je sa godinama razvila svoj stil. On leži u dostojanstvu, sastoji se u dubokoj analizi svega što se dešava kako se ne bi preduzimali neki ishitreni koraci. Ali kineska strana, naravno, izvodi zaključke i to najdublje“, odgovorio je Lavrov na pitanje kako kineska strana gleda na pritisak SAD.

Kineski predsednik Si Đinping bio je u državnoj poseti Rusiji od 20. do 22. marta, što je njegovo prvo putovanje u inostranstvo nakon što je treći put izabran na mesto šefa države. Prvog dana posete, predsednik Kine je četiri i po sata razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na neformalnom sastanku u Kremlju, dok su 21. marta održani zvanični rusko-kineski razgovori uz učešće delegacija.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšeni Srbi na Kosmetu, pronađeni noževi, čekić, sprejevi, srpske zastave…

Službenici tzv. Kosovske policije uhapsili su noćas dvojicu državljana Srbije nakon što su kod njih pronašli pendrek, maskirnu masku,...

Još priča na sličnu temu