Šef udario radnika u fabrici Džinsi u Leskovcu, intervenisala policija

Obavezno pročitajte

Zaposleni u turskoj fabrici Džinsi u Leskovcu tvrde da je jedan od šefova u četvrtak udario radnika. Da je do incidenta i došlo, Južnim vestima je potvrđeno iz policije i tužilaštva.

„Imali smo prijavu juče oko pola tri, naši službenici su obavili sve što je bilo potrebno i neophodno, slučaj je sada predat nadležnom Tužilaštvu“, rekli su iz policije za Južne vesti.

- Advertisement -

Zaposleni u Džinsiju kažu da je i ranije dolazilo do verbalnih sukoba između šefova i podređenih, ali da fizičkog kontakta nije bilo.

„Brzo se stvorila gužva, kolegu je u predelu grudi udario jedan od šefova. Svađe se dešavaju i to sve češće u poslednje vreme, ali ovo je sad prevršilo svaku meru, praktično su počeli da nas biju“, ispričao je jedan od zaposlenih za Južne vesti.

Iz Osnovnog tužilaštva tvrde da se u konkretnom slučaju nisu stekla bitna obeležja nijednog krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, već potencijalno krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po privatnoj tužbi.

„Takođe, napominjemo da se u svakom protivpravnom postupanju ne moraju steći obeležja krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti, već se mogu, eventualno, steći i obeležja krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po privatnoj tužbi, protivpravnih dela koja spadaju u domen prekršajne odgovornosti, povrede prava koja se štite po osnovu Zakona o radu i drugo, gde učesnici događaja svoja prava mogu ostvarivati i u drugim postupcima, pred nadležnim sudom“, poručili su iz Tužilaštva.

Rukovodstvo ove turske kompanije nije odgovaralo da pozive novinara Južnih vesti.

Radnici Džinsija su početkom marta obustavili rad zbog neisplaćenih zarada, a oni koji su štrajkovali dobili su upozorenja pred otkaz.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Zelenski pozvao na brzu humanitarnu reakciju međunarodne zajednice

KIJEV - Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski opisao je situaciju u okupiranom delu Hersonske oblasti kao „katastrofalnu” jer je nivo...

Još priča na sličnu temu