ŠEF RUSKIH OBAVEŠTAJACA: Ukrajina će postati drugi Vijetnam za Ameriku

Obavezno pročitajte

MOSKVA – Sergej Nariškin, direktor ruske Spoljne obaveštajne službe, poručio je danas Americi da će podrška Zapada Ukrajini pretvoriti sukob u „drugi Vijetnam”. „Ukrajina će se pretvoriti u ‘crnu rupu’ koja će upijati sve više i više resursa i ljudi”, istakao je Nariškin u članku u časopisu, „Obaveštajni operativac”, preneo je Rojters.

 On je naveo da Amerika na kraju rizikuju stvaranje „drugog Vijetnama” i da će svaka nova američka administracija morati da pokuša da se nosi sa tim. Predsednik Amerike Džozef Bajden upozorio je da bi direktna konfrontacija između NATO i Rusije mogla bi da izazove Treći svetski rat i više puta je isključio slanje američkih vojnika u Ukrajinu.

- Advertisement -

Zapad je Ukrajini dao više od 246 milijardi dolara pomoći i naoružanja, ali ukrajinska kontraofanziva je propala i Rusija i dalje kontroliše nešto manje od petine ukrajinske teritorije, navela je britanska agencija. Bajden je juče zamolio republikance da odobre novu vojnu pomoći Ukrajini. „Ako Putin zauzme Ukrajinu, neće stati na tome”, rekao je Bajden, predviđajući da će Putin nastaviti i napasti članicu NATO. Prema njegovim rečima, imaćemo nešto što ne tražimo i što danas nemamo: američke trupe koje se bore protiv ruskih trupa, prenosi .

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu