30.8 C
Belgrade
ponedeljak, 8 avgusta, 2022

ŠAPIĆ SE IZLAJAO: Koristio sam rupu u zakonu da zaposlim ljude!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Gostujući u emisiji „Utisak nedelje“ Šapić je priznao da je 2014. godine koristio „rupu u zakonu“ da zaposli „10 do 15 ljudi“ u Opštinsku upravu opštine Novi Beograd.

– Sad ću da vam kažem kako ste varali građane Srbije, varali ovaj sistem, varali i Vladu u kojoj je Aleksandar Vučić bio premijer – počeo je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić.

Objasnio je da se Šapić 2014. godone kao predsednik opštine Novi Beograd suočio sa zabranom zapošljavanja u javnom sektoru.

- Advertisement -

– Tada ste pribegli sledećoj formi – da na mesto pomoćnika gradonačelnika, koje je politički postavljeno mesto, postavljate ljude koji na to mesto ostanu tri ili četiri dana a nakon toga ih samo…”, rekao je Jeremić na šta je Šapić nastavio:

– …ubacim u Opštinsku upravu.

– Ja ću reći imena. Imate Kristinu Glišić, vaš pomoćnik od 12. do 16. decembra, pa Cupać od 17. do 19. decembra, znači po nekoliko dana – naveo je Jeremić.

- Advertisement -

Šapić je na to rekao da neme potrebe da navodi dalje imena, da će on to sve da potvrdi.

– Sve je istina, sve ću da potvrdim, sve je tačno. Ja ću to sve da potvrdim – rekao je Šapić, nakon čega ga je Jeremić optužio da je varalica:

– Vi na taj način niste na ovaj način krišili zakon formalno, pravno, ali ste varali sistem. Kao što je varanje sistema kad prepišete doktorat, kada pređene u SNS nakon što ste dobili izbore kao SPAS.

Predsednik SPAS-a je još jednom ponovio da je tačno da je na taj način ubacivao ljude u opštinsku upravu nakon što je došlo do zabrane zapošljavanja.

– Ali, zapošljavanje je odobravalo telo koje se nalazilo na nivou grada, gde vi šaljete zahtev njima ukoliko vam se oslobađa radno mesto. U opštini Novi Beograd su se oslobađala radna mesta i mi nikad nismo prešli broj zaposlenih koji nam je određen zakonom. Mi smo tada ulazili na zeleno svetlo, a oni nam nisu odobravali ono što je trebalo da nam odobravaju i mi smo počeli da ostajemo bez kadrova – rekao i dodao:

– I naravno da smo tada nalazili rupu u zakonu i ubacili 15, 20 ljudi. To nije varanje, mi nismo prekršili zakon.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti