15.7 C
Belgrade
utorak, 27 septembra, 2022

SADA SMO PROPALI SKROZ NA SKROZ: Kraljevina Esvatini priznala tzv. Kosovo

NAJČITANIJE

- Advertisement -

To što je Kraljevina Esvatini, država između Južne Afrike i Mozambika, priznala nezavisnost Kosova, „rezultat je nedovoljne komunikacije jer smo zbog nerazvijenih bilateralnih odnosa propustili priliku da prijateljskim zemljama ukažemo koliko je to pitanje za nas važno”, izjavio je danas u Beogradu predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Dačić je posle sastanka s predsednikom Donjeg doma Parlamenta Esvatinija Petrosom Mavimbeleom izjavio da bilateralni odnosi „donedavno nisu bili razvijeni”, te da je „izgubljena nit dobrih odnosa” iz ranijeg perioda Pokreta nesvrstanih.

- Advertisement -

„Esvatini je priznao Kosovo iako nismo imali otvorenih pitanja što je posledica nedovoljno komunikacije”, rekao je Dačić novinarima u Skupštini Srbije, prenosi Beta.

Srbija, kako je naveo, ima interes da se pojača sveobuhvatna saradnja sa Esvatinijem, te je današnja poseta zvaničnika te države „važan korak u jačanju odnosa naše dve prijateljske zemlje”.

Predsednik Donjeg doma Parlamenta Esvatinija je u ime vlade te države i kralja zahvalio Srbiji za humanitarnu pomoći tokom pandemije koronavirusa, i za pomoć u vidu stipendija studentima iz te zemlje.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti