17.4 C
Belgrade
nedelja, 26 juna, 2022

Predsednik opštine Stara Pazova dao 500.000 € udruženjima da glasaju za SNS

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Pokret za preokret došao je do saznanja da su ovih dana 44 udruženja iz opštine Stara Pazova, ali i iz Beograda, Novog Sada, Inđije, Rume i drugih opština dobili ukupno 59 miliona dinara ili oko pola miliona evra, uz uslov da njihovi članovi glasaju za SNS i Aleksandra Vučića ili da obave neke poslove za ovu stranku, tvrdi predsednik PZP Janko Veselinović.

„Dodela sredstava formalno je „upakovana“ u odluku predsednika opštine Stara Pazova Đorđa Radinovića Džokeja od 14. februara ove godine. Zanimljivo je da je čak 25 primaoca ove novčane donacije iz Novih ili Starih Banovaca, što ni najmanje ne odgovara ukupnom broju stanovnika ove opštine. Da se ovde ne radi o pomoći članovima udruženja iz opštine Stara Pazova, već da je reč o nenamenskom trošenju para građana Stare Pazove i Srbije vidi se jer je milion dinara dobilo udruženje „Sveti Srb i ja“ iz Beograda. Pomoć od čak 1.300.000 dinara je dobio „Krater studio DOO“ iz Beograda i vidljivo je da ovde nije reč o udruženju već o privrednom društvu, a ona se osnivaju, prema zakonu, za ostvarivanje profita“, kaže Veselinović i ističe:

Foto: Pokret za preokret
Foto: Pokret za preokret

 

- Advertisement -

„Ovde je najvidljivije reč o počinjenom krivičnom delu zloupotrebe službenog položaja predsednika opštine Stara Pazova, Đorđa Radinovića, zvanog Džokej. Na ovo ukazuje i Pokret Podunavlje iz Stare Pazove. Iako se predsednik opštine „zaklonio“ iza javnog poziva, vidljivo je da su sredstva nezakonito dodeljena u cilju finansiranja predizborne kampanje. Primera za to je više. Ali ako se samo ode na registar APR-a ili samo pogleda prezentacija „Krater studia“ vidljivo je da se ono bavi „uslugama video montaže“ , a kao delatnosti se navode i „produkcija filmova, video filmova i televizijskih emisija“. Neka od udruženja na spisku zaslužuju pomoć, ali su oni dobili beznačajna sredstva i više služe kamufliranju pljačke budržetskih sredstava“, kaže Veselinović.

Janko Veselinović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Kako dalje navodi, najmanje sredstava su dobila udruženja, koja se na osnovu delatnosti, bave najhumanijim poslovima i kojima je pomoć potrebna.

„Udruženje obolelelih od multiplaskleroze dobilo je svega 50.000 dinara, a isti iznos dobilo je i udruženje distrofičara sremskog okruga. Ovo je samo deo kolaža kupovine glasova i zloupotrebe budžeta za račun Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića. Očekujem da krivični postupci protiv odgovornih započnu odmah nakon smene vlasti i hitnog uvođenja reda u tužilaštvima. I Džokej i svi drugi će odgovarati. Reč je o najmanje milijardi evra, koja je potošena za razne načine podmićivanja glasača i kupovinu glasova u kešu ili „žiralno“. Tome dolazi kraj 3. aprila i građani Srbije treba da budu ubeđeni da će svi, baš svi, odgovarati za ovakve postupke“, zaključuje Veselinović.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti