SAD šalju nosače aviona kao pomoć Izraelu

Obavezno pročitajte

Američki sekretar odbrane Lojd Ostin izjavio je danas da je naredio nosaču aviona Džerald Ford da isplovi ka istočnom Mediteranu kako bi bio spreman da pomogne Izraelu.

Nosač aviona Džerald R. Ford i njegovih 5.000 mornara biće u pratnji krstarica i razarača i treba da bude spreman da odgovori na sve zahteve, od toga da spreči da dodatno oružje stigne do Hamasa do samog nadziranja situacije.

- Advertisement -

Zajedno sa nosačem aviona Ford, SAD šalju krstaricu Normandi i još četiri razarača, a takođe povećavaju broj F-35, F-15, F-16 i A-10 eskadrile borbenih aviona u regionu.

SAD održavaju spremne snage na globalnom nivou za dalje jačanje ovog stava odvraćanja ako je potrebno„, ukazao je Ostin u saopštenju.

Pored toga će administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena „brzo snabdeti Izraelske odbrambene snage dodatnom opremom i resursima, uključujući municiju. Prva stiže za nekoliko dana“, rekao je Ostin.

Udarna grupa nosača aviona sa sedištem u Norfolku, u Virdžiniji, već je bila u Sredozemnom moru. Prošle nedelje je izvodila pomorske vežbe sa Italijom u Jonskom moru.

Reč je o najnovijim i najnaprednijim američkim nosačima aviona i ovo je jedna od prvih njihovih akcija.

Source021

Ostavite komentar

Najnovije objave

Zaharova ismejala Bugarsku: Jesam li mogla da preletim vašu zemlju bez aviona?

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da je odluka bugarskih vlasti da zatvori vazdušni prostor za...

Još priča na sličnu temu