DŽELJAJ SVEČJA: Čovek blizak Danilu Vučiću učestvovao u napadu u Banjskoj

Obavezno pročitajte

Tzv. Kosovske vlasti nastavljaju da u nastavcima iznose navodne dokaze o umešanosti srpskih vlasti i struktura bliskih njima u onom što karakterišu kao teroristički napad u Banjskoj. Danas tvrde da imaju trag do Danila Vučića i čak, postavljaju kao otvoreno pitanje – da li je predsednikov sin navodno lično učestvovao u njemu, piše KoSSev.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja objavio je fotografije za koje tvrdi da se radi o zaplenjenim ličnim dokumentima u dva sistema – M.J. iz Mitrovice, odnosno iste osobe iz Ugrinovaca, prenosi KoSSev.

- Advertisement -

Identifikovao ga je ne samo kao pripadnika naoružane uniformisane grupe Srba koja je izvela napad u Banjskoj, već i kao navodnog napadača na KFOR u maju ove godine u Zvečanu, ali i da se radi o bliskoj osobi Danila Vučića, sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Sa njim je, tvrdi dalje Svečlja, M.J. bio u automobilu četiri od pet poslednjih puta dolaska Danila Vučića na Kosovo.

Kao dokaz da je to tako, objavio je listing sa prelaza Jarinje i preko Merdara za Vidovdan. Na listingu su otkrivena imena ove dvojice, sa njihovim ličnim podacima, brojevima dokumenata i registracijom automobila.

Prema datumima, radi se o dolascima u junu i julu, za period od tri godine, sa zabeleženim ulaskom i izlaskom sa Jarinja, dok je prilikom ovogodišnjeg Vučićevog dolaska za Vidovdan preko Merdara, zabeleženo samo njegovo ime, bez M.J.

Predsednik Srbije je i u septembru u više navrata javno govorio o delu dolaska svog sina u Gračanicu za Vidovdan – u vezi sa majicom „Nema predaje“, za koju tvrdi da Danilo nije hteo da je skine pred policijom koja je to zatražila od njega, njegovom rodoljublju…

Ovo je ujedno i jedini javno potvrđeni dolazak Danila Vučića na Kosovo ove godine.

Prema objavljenim podacima, on je navodno na Kosovo dolazio i 26. juna prošle godine, ali u ovim podacima nema zabeleženog njegovog izlaska sa Kosova.

Takođe, za 2021. Svečlja je pokazao dolazak ove dvojice 15. jula 2021. i izlazak tri dana kasnije – 18. jula 2021, takođe preko Jarinja. Prethodno je za Vidovdan Danilo Vučić navodno došao preko Jarinja, a otišao sa M.J. dan kasnije.

Svečlja je objavio i sliku navodne vozačke dozvole koja glasi na ime M.J., koju izdaje Republika Srbija, MUP u Novom Beogradu, sa adresom M.J. u Ugrinovcima.

Međutim, objavio je i fotografiju navodne kosovske lične karte navodno istog lica, gde se navodi da je on iz Mitrovice.

Takođe, tu je i fotografija jednog od zaplenjenih vozila sa istom registracijom, kao i vozačka dozvola M.J.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

„Zabraniću LGBT propagandu na javnim površinama u Beogradu“

Kandidat za gradonačelnika Beograda i nosilac liste “Da se vojska na Kosovo vrati” Miša Vacić kaže da će kada...

Još priča na sličnu temu