Sa kim se Dačić sastao na marginama Generalne Skupštine UN?

Obavezno pročitajte

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je, prvog dana boravka u Njujorku, na marginama generalne debate 78. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija imao bilateralne sastanke sa 18 šefova diplomatije, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnjih poslova.

Tokom susreta Dačića sa šefom kiparske diplomatije Konstantinosom Kombosom, razgovarano je o daljem unapređenju bilateralnih odnosa dve prijateljske zemlje.

- Advertisement -

Dačić je istakao da Srbija pridaje poseban značaj jačanju i produbljivanju veza i saradnje sa Kiparom, koji su zasnovani na čvrstom prijateljstvu, uzajamnom poverenju, istorijski potvrđenoj bliskosti i solidarnosti naših naroda.

Tokom sa razgovora sa ministrom inostranih poslova Nepala Narajanom Prakašom Saudom, ministri su se saglasili da bilateralne odnose dve zemlje karakterišu tradicionalno dobri odnosi i saradnja utemeljena na principima UN, kao i dugogodšnje prijateljske veze iz Pokreta nesvrstanih zemalja.

Dačić je imao sastanak i sa ministrom inostranih poslova Jermenije Araratom Mirzojanom sa kojim je razgovarao o pitanjima bilateralnih odnosa. Obostrano je konstatovan značaj međusobnih poseta na visokom nivou.

Na sastanku sa ministrom spoljnih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Abdulom bin Zajedom Al Nahjanom sagovornici su zaključili da je izuzetno važno javačti ekonomske investicije i saradnju, kao dodatni podsticaj zaključivanju Sporazuma o slobodnoj trgovini.

Na kraju prvog dana u Njujorku Dačić je prisustvovao prijemima koje su priredili državni sekretar SAD Entoni Blinken i šef nemačke diplomatije Analena Berbok, navodi se na kraju saopštenja Ministarstva spoljnih poslova.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Kraj zapadnog sna: Niko u svetu ne može da mu parira

Uprkos nadama i prognozama Zapada da će specijalna vojna operacija u Ukrajini devastirati ruski narod i svrgnuti Putina sa...

Još priča na sličnu temu