19.6 C
Belgrade
subota, 13 avgusta, 2022

Ruska vojska likvidirala preko 80 plaćenika iz „Legije stranaca“, ukrajinske brigade dezertiraju

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Vazdušno-kosmičke snage Rusije likvidirale su više od 80 plaćenika i 11 jedinica tehnike u napadu na uporište „Legije stranaca“ u Dnjepropetrovskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije na brifingu.

Avijacija Oružanih snaga Rusije i artiljerija uništile su u Hersonskoj oblasti oko 500 ukrajinskih ekstremista. Naime, u mestu Belogorka u Hersonskoj oblasti uništen je položaj 46. ukrajinske aeromobilne brigade. Tom prilikom je likvidirano više od 400 ljudi. Takođe, u napadu ruske avijacije na položaje ukrajinske vojske u području mesta Andrejevka, Lozovo i Dolgovo u Hersonskoj oblasti likvidirano je preko 70 ekstremista, a oko 150 je ranjeno.

- Advertisement -

Tokom kontrabaterijske borbe likvidiran je ukrajinski vod višecevnog raketnog bacača „Oljha“ i američkih sistema „Himars“ u Harkovskoj oblasti.
Ukrajinske brigade dezertiraju u Nikolajevskoj oblasti usled masovnih gubitaka.

„Ukrajinski vojnici 59. motorizovane pešadijske, 61. pešadijske jegerske i 35. brigade marinaca odbili su da izvršavaju naredbe o ofanzivi, ostavljaju položaje i dezertiraju“, saopštila je ruska vojska.

Ruska avijacija je za dan uništila dva ukrajinska aviona Su-25 u području Solnceva u Kirovogradskoj oblasti i u području Radgospnog u Hersonskoj oblasti. Ruska PVO je oborila osam ukrajinskih bespilotnih letelica, a takođe je presrela 26 granata u Hersonskoj i Harkovskoj oblasti.
Ruska vojska je onesposobila pet ukrajinskih vodova višecevnih raketnih bacača „Grad“, tri voda samohodnih haubica „Gvozdika“, četiri voda haubica D-30 u području DNR i u Nikolajevskoj oblasti.
U toku proteklog dana u Ukrajini je uništeno komandno mesto 10. brdske jurišne brigade, ljudstvo i tehnika u 135 rejona, kao i dva skladišta naoružanja.

- Advertisement -

Ruska vojska je takođe uništila skladište goriva sa više od 50.000 tona dizel goriva za vojnu tehniku grupe trupe „Dnjepar“.

Od početka specijalne vojne operacije Rusija je uništila skoro 1.700 ukrajinskih bespilotnih letelica i 4.259 tenkova i drugih oklopnih vozila.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti