RUSKA VOJSKA: Amerika umešana terorizam i proučavanje virusa

Obavezno pročitajte

Podaci ruske vojske o umešanosti Pentagona u proučavanje korona virusa, pre pandemije, su nastavak iznošenja dokaza o tome da su Sjedinjene Američke Države najopasnija teroristička država na svetu. Ruska vojska zapravo je otkrila još dokaza o legalizovanom pravljenju biološkog oružja, sad je jasno zašto niko nema uvid u rad američkih biolaboratorija.

Ovo za Sputnjik kaže politikolog Aleksandar Pavić komentarišući navode Oružanih snaga Rusije o umešanostAmerike u pandemiju virusa korona i dodaje;

- Advertisement -

Nova otkrića ruske vojske su senzacija, ne samo dana, nedelje, godine, već veka, jer pokazuju da američki biološki program mora da bude stavljen pod kontrolu, sada je jasno da od njega može da strada cela planeta“.

Načelnik trupa za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije Igor Kirilov izjavio je da je američki Ju-es-ejd (USAID) još od 2009. godine u Ukrajini finansirao „Predikt“, program za proučavanje novih korona virusa. Nakon izbijanje pandemije taj program je hitno ugašen, što takođe govori o umešanosti SAD u masovno širenje ove infekcije.

Pavić objašnjava da je ruska vojska na svom brifingu zapravo iznela dokaze kojima je direktno optužila SAD za pandemiju, odnosno, da je Pentagon ciljano koristio različite varijante virusa korone širom sveta, praktično kao biološko oružje.

„Da potkrepe svoje argumente, iskoristili su „Lanset“ najprestižniji medicinski časopis i zaključke kopredsedavajuće komisije za ispitivanje porekla kovida Džefrija Saksa, koji je još u maju rekao da kovid skoro sigurno potiče iz američkog biološkog programa“, kaže Pavić.

Esperti SZO u Vuhanu - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2022

Esperti SZO u Vuhanu

© Tanjug / AR/Ng Han Guan

On dodaje da su zapadni mediji ovu priču apsolutno zatrpali, a trebalo bi da bude jedna od najudarnijih tema na svetskom nivou, jer je u pitanju javno zdravlje i budućnost cele planete.

„Isto će pokušati da urade i sa ovim, ali ruska vojska je samo nastavila da izlaže ono do čega je počela da dolazi još u prvih mesec dana specijalne operacije u Ukrajini, kada je utvrdila da su postojale američke biološke laboratorije, što je morala da prizna čak i Viktorija Nuland, kakvi su se sve tamo eksperimenti vršili na stanovništvu“, kaže ovaj odličan poznavalac prilika u SAD.

Vežba za pandemiju kovida, pre Vuhana

Igra sa kovidom nije jedina, ruska vojska je iznela i podatak da je kod oko 20 odsto zarobljenih ukrajinskih vojnika nađen virus zapadnog Nila, koji se poslednjih godina masovno pojavljuje na mestima gde nije endemski.

Tvrde i da su vršena istraživanja virusa majmunskih boginja, a Pavić podseća da je nedavno SZO na osnovu ekstremno malog broja slučajeva proglasila vanredno stanje vezano za epidemiju majmunskih boginja. Ono je već je proglašeno i u Sjedinjenim Državama.

Ministarstvo odbrane skreće pažnju na činjenicu da je 2019. godine, pre pojave prvih slučajeva kovida 19 američki institut „Džons Hopkins“ bio domaćin vežbe „Ivent-201“ za uvežbavanje akcija u kontekstu epidemije do sada nepoznatog korona virusa, pre prve vesti o koroni koja je stigla iz Kine.

Naš sagovornik kaže da je u tome učestvovala i fondacija Bila i Melinde Gejts i Svetski ekonomski forum. Nekoliko meseci pre nego što je izbila pandemija korona virusa napravljena je vrlo ozbiljna simulacija koja je veoma ličila na mere koje su posle preduzete širom sveta, ekstremne mere, nikada ranije viđene. Pavić dodaje da vežba zapravo ukazuje da su Amerikanci znali da će virus negde procureti ili biti pušten.

„Kako znaju, kako su u stanju da predvide, prave tako precizne simulacije. Apsolutno suviše ima poklapanja između njihovih simulacija i onoga što se posle desi. Mora da se zna, američkom biološkom programu apsolutno niko nema pristup. Oni više od 20 godina odbijaju da potpišu protokole o verifikaciji Konvencije o zabrani biološkog oružja. Amerikanci bukvalno aktivno sprečavaju nezavisne inspekcije svih biolaboratorija u svetu, pa i američkih, a sada je jasno i zbog čega“.

Biološko oružje - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2022

Biološko oružje

Legalizovano pravljenje biološkog oružja

Pavić podseća da Amerika još uvek nije uništila sve svoje zalihe biološkog oružja, kao i hemijskog oružja, što je Rusija uradila. Dodaje da podaci ruske vojske otkrivaju i zbog čega SAD ne dozvoljavaju pristup svom biološkom programu, jasno je, kaže, da to nije slučajno.

„Negde u novembru 2019. američka mreža ABC je prenela vest da je izbila ozbiljna epidemija u Vuhanu, u Kini, dakle dva meseca pre nego što je uopšte identifikovan kovid 19., mesec i po dna pre nego što su kineske vlasti počele da prijavljuju Svetskoj zdravstvenoj organizaciji pojavu novog virusa. Kao izvor ABC je koristio američku vojnu obaveštajnu službu, što su kasnije potvrdili i izraelski mediji“.

Pavić dodaje da Amerikanci sve što se dešava u njihovim laboratorijama, a očigledno, kaže, viruse iz prirode pumpaju da budu virulentniji, pravdaju pripremom za eventualne buduće epidemije.

„To što rade je praktično legalizovano pravljenje biološkog oružja, nad time niko nema nadzor, pa nije ni čudo što se u u Evropi i Americi odjednom pojavljuju recimo majmunske boginje kojih ranije nije bilo u širem obimu izvan Afrike. Prošle godine je Minhenska bezbednosna konferencija napravila simulaciju svetske pandemije majmunskih boginja, bukvalno čak i predvidela da će ona krenuti u maju 2022. godine. Kako su oni to mogli da znaju“, kaže Pavić.

Kinezi sve znaju

On na „vest veka“ ruske vojske očekuje reakciju iz Kine, posebno zbog toga što je ta zemlja reagovala i na prva otkrića ruske vojske o postojanju biolaboratorija u Ukrajini. Kina je tada objavila svoja saznanja, spisak 336 američkih biolaboratorija širom sveta.

Testiranje na kovid u Šangaju - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2022

Testiranje na kovid u Šangaju

© AP Photo / Yang Youzong/Xinhua

„Kinezi su ekstremnim merama već stavili do znanja šta znaju, čim se negde pojavi neki soj kovida 19, oni primenjuju mere koje spoljnom svetu deluju ekstremno, ali izgledaju kao mere protiv biološkog rata. Očigledno je da su Kinezi vrlo svesni svega. Možda nisu imali dovoljno dokaza da javno kažu ono što sad govore Rusi, ali u svetlu ovoga što je Rusija iznela, pretpostavljam da će sada biti slobodniji u iznošenju svojih dokaza ili bar da potvrde ono što ruska vojska iznosi“, kaže naš sagovornik i dodaje da su Kinezi vrlo obazrivi u širenju ovakvih informacija i zato što bi mogli da izazovu paniku među milijardu i 400 miliona ljudi, koju bi teško mogli da kontrolišu.

On u razgovoru za Sputnjik podseća da je početkom 2020., kada je tek izbila epidemija kovida 19, druga zemlja koja je posle Kine bila pogođena bio Iran. U njemu je preko 10 odsto predstavnika parlamenta bilo zaraženo.

„Više od 10 visokih zvaničnika je i umrlo od korone, a Iran je javno optužio Ameriku da je proizvela biološko oružje. Pošto se Iran i Kina ne graniče, jeste bilo jako zanimljivo da je ta zemlja bila drugo žarište i da je bilo toliko smrtonosno“, zaključuje Pavić.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu