RUSIJA: Apsolutna laž da je Kremlj umešan u pad Prigožinovog aviona

Obavezno pročitajte

Tvrdnje o tome da je Kremlj, navodno, mogao da bude umešan u avionsku nesreću u kojoj je poginuo Evgenije Prigožin je apsolutna laž, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Naravno da sada ima mnogo spekulacija na temu nesreće i tragične smrti putnika, među kojima je i Evgenije Prigožin. Naravno, na Zapadu se sve te spekulacije izvode iz izvesnog ugla. I ovde je, naravno, potrebno osvetliti problem i voditi se isključivo činjenicama“, rekao je on.

- Advertisement -

Naveo je da za sada postoji mali broj činjenica i da je potrebno da se one razjasne u istrazi.

„Predsednik Rusije Vladimir Putin je na tu temu juče rekao da čeka rezultate istrage koja će biti završena u bliskoj budućnosti, onda ćemo znati detalje“, podsetio je Peskov.

Dodao je da će sve informacije biti objavljene javno nakon što se urade sve neophodne ekspertize, uključujući i genetsku.

Predsednik Rusije je ranije izrazio saučešće porodicama poginulih u jučerašnjoj avionskoj nesreći u Tverskoj oblasti u kojoj je stradao i Evgenije Prigožin.

Privatni avion „Embraer Legasi“ srušio se 23. avgusta u blizini sela Kuženjkino u Tverskoj oblasti. U njemu se nalazilo deset ljudi, uključujući tri člana posade. Prema preliminarnim informacijama, svi su poginuli. Na spisku putnika koji je objavila Federalna agencija za vazdušni saobraćaj, u avionu se nalazio i Evgenije Prigožin, šef grupe „Vagner“.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

EULEKS: Nismo bili sprečeni da prisustvujemo ili posmatramo operaciju u Banjskoj

Misija Euleks na Kosovu je saopštila da ni na koji način nije bila sprečena da prisustvuje ili posmatra operacije...

Još priča na sličnu temu