17.6 C
Belgrade
ponedeljak, 26 septembra, 2022

RUSI ZAUSTAVILI NAPAD UKRAJINE: Kijev ostao bez više od 270 vojnika

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Oružane snage Rusije zaustavile su napad ukrajinske vojske u pravcu Nikolajev-Krivi Rog, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako se navodi, ukrajinska vojska je nekoliko puta bezuspešno pokušala da izvede napad u pravcu Nikolajev-Krivi Rog, međutim pretrpela je gubitke i povukla se. Kijev je za dan izgubio tri tenka, četiri borbena vozila pešadije i preko 270 vojnika.

- Advertisement -

Prilikom napada na položaje 127. i 14. brigade ukrajinske vojske u području Harkova, život je izgubilo preko 50 ukrajinskih vojnika, dok je 120 ranjeno.

U Harkovskoj oblasti uništeno je borbeno vozilo na kome je instaliran američki višecevni raketni bacač „Himars”, dok je u Zaporoškoj oblasti uništena američka haubica M777.

U Nikolajevskoj i Hersonskoj oblasti poražena je ukrajinska 46. vazdušno-desantna brigada, 61. lovačka brigada motorizovane pešadije i 35. brigada marinaca, prenosi Sputnjik.

- Advertisement -

Prilikom napada ruske vojske na komandna mesta nacističkog bataljona „Kraken” u Harkovskoj oblasti i 93. brigade u DNR likvidirano je preko 50 ekstremista.


Ruska PVO je presrela u vazduhu 18 granata ispaljenih iz sistema „Himars“ i „Oljha” u području Nove Kahovke i Gola Pristan u Hersonskoj oblasti, kao i u području hidroelektrane u Kahovki. Oboreno je i šest ukrajinskih bespilotnih letelica, uključujući i u području Izjuma u Harkovskoj oblasti.

U toku proteklog dana Ukrajina je, kako navodi Sputnjik, šest puta granatirala grad Energodar u blizini Zaporoške nuklearne elektrane. Ispaljeno je 27 granata. Grad je ostao bez struje.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti