12.1 C
Belgrade
subota, 24 septembra, 2022

RUSI PREKINULI SEDNICU SAVETA BEZBEDNOSTI: Traže od Šiptara da sklone zastavu tzv. Kosova!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija prekinuta je ubrzo pošto je počela, nakon što je prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski zatražio da predstavnica Prištine promeni ili ukloni zastavu tzv. Kosova jer, kako je naglasio, tzv. Kosovo nije opštepriznata država.

Ruski predstavnik Poljanski je zatražio da predstavnica tzv. Kosova „promeni pozadinu ili ukloni zastavu“ kako bi se nastavila sednica.

„Nismo protiv učešća predstavnika Kosova na našem sastanku. To je već utvrđeno praksom. Bilo kako bilo, želeo bih da skrenem pažnju članova Saveta bezbednosti da gospođa Gervala (predstavnica Kosova) sedi u pozadini amblema Kosova. Kao što znate, Kosovo nisu svi priznali za državu. To je teritorija, i osam članova Saveta bezbednosti ne priznaju Kosovo za državu. S tim u vezi, da bismo nastavili, moramo da zamolimo predstavnicu Kosova ili da promeni pozadinu ili da skloni zastavu iza nje. Tada možemo da nastavimo“, rekao je Rus Poljanski.

- Advertisement -

Nakon toga za reč se javio predstavnik Velike Britanije.

Britanski predstavnik je na to uzvrtio da ova sednica nije zvanični sastanak Saveta bezbednosti na kojoj se primenjuju ta pravila i dodao da je na poslednjem sastanku bila ista pozadina kao danas zbog čega, kako je rekao, „ne vidi razlog“ da se od predstavnice Prištine traži da promeni pozadinu na kojoj je kosovska zastava.

Prenos sednice je nakon ovoga prekinut radi konsultacija iza zatvorenih vrata.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti