14 C
Belgrade
ponedeljak, 16 maja, 2022

RUSI PORUČILI: Da Rusija vodi rat u Ukrajini on bi već bio završen

NAJČITANIJE

- Advertisement -

MOSKVA – Da Rusija vodi rat punih razmera u Ukrajini on bi odavno bio završen, a ono što se tamo događa je vojna operacija u kojoj ruski vojnici i oficiri oslobađaju građane žrtvujući svoje živote, izjavio je danas predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin.

On je tako komentarisao izjavu predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog da „ovaj rat ne može da se uporedi ni s jednim ratom u 20. veku”, prenosi Sputnjik.

- Advertisement -

„Ovo je specijalna vojna operacija. Da je Rusija povela rat punih razmera sve bi odavno bilo završeno, da smo primenili taktiku vođenja borbenih dejstava uobičajenu za SAD – da ‘satremo’ gradove krvavim bombardovanjima, ostavljajući za sobom samo sprženu zemlju, kako je to radila ‘najdemokratičnija vojna avijacija na svetu’ u Jugoslaviji, Libiji, Iraku, Siriji”, napisao je Volodin na svom Telegram kanalu.

Predsednik Državne dume je naglasio da ruski vojnici čine sve da sačuvaju živote civila.

„Uporišta neonacista se precizno uništavaju. To predstavlja životni rizik. Nacionalisti vode borbe u gradovima, u gusto naseljenim četvrtima, u kojima se prikrivaju živim štitom, uzimaju kao taoce žene i decu”, rekao je Volodin.

- Advertisement -

Prema njegovim rečima, u tim vrlo složenim uslovima donose se humane odluke, kao na primer, u vezi sa situacijom u „Azovstalju”, gde su organizovani humanitarni koridori.

„Zelenski, međutim, ne govori o tome. Tako može da postupa samo predsednik koji nije samostalan, koji je upravljanje zemlje poverio Vašingtonu i koji misli samo o tome kako da sačuva svoju vlast, a ne živote građana Ukrajine”, rekao je Volodin, prenosi Tanjug.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: