19.2 C
Belgrade
nedelja, 22 maja, 2022

Da li i vi uštedite 1.000 evra za tri meseca sa platom od 42.000 – uz to i ne starite?

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Dogodilo se to ponovo i sada već deluje da nikada neće prestati. Na Uskrs je na srpskom tabloidnom nebu ponovo vaskrsao tridesetjednogodišnji Beograđanin koji vam otkriva fantastičnu tajnu uspeha.

Naravno, sve je u toj meri glupavo da je od starta providno. Uz to, nakon nekoliko godina ponavljanja kvazi sistema „tri koverte“, Beograđanin koji ima platu 42.000, a za tri meseca uštedi 1.000 evra, postaje karikatura tabloidnog novinarstva.

- Advertisement -

U nedelju, 24. aprila, Kurir je objavio senzacionalnu priču o tome kako „BEOGRAĐANIN (31) UŠTEDI SA PLATOM OD 42.000 ČAK 1.000 EVRA ZA 3 MESECA: Uveo je SISTEM 3 KOVERTE i on provereno funkcioniše!“ Senzaciju prati i nadnaslov „MAĐIONIČAR“.

Dalje vam je priča možda i poznata, neimenovani sagovornik koji je do pre nekoliko meseci bio nezaposlen i nije imao gotovo nikakve prihode, zaposlio se u administraciji jedne građevinske firme. Odlučio se da bude anoniman, razumite diskreciju, svetu otkriva „samo“ najbolji sistem na svetu. Uglavnom, taj Beograđanin odmah odvoji deo plate, kupi 200 evra, koje stavi u kovertu i „zaboravi na njih“.

Potom morate da imate strogu disciplinu, jer osim koverte u kojoj su evri, treba da imate još dve u kojima se gomila novac. Jedna je za novčanice od 1.000 i 2.000 dinara, druge za „sitniš“ od 10, 20 i 50 dinara. 

- Advertisement -

Svoj uspeh u uštedi doprinosi i tome što mu roditelji pomažu, a takođe i ne nosi mnogo para sa sobom, druži se po kućama, ne i kafićima, ako ide negde piće ponese „iz bogatog bifea svojih roditelja“, živi sa devojkom koja plaća kiriju za stan, pa savetuje i da se prestane sa pušenjem i da se umesto toga uvede „pušačka koverta“. Shvatili ste do sada, saveti se nižu, ali je priča i dalje, jednostavno, nebulozna.

Prema tabloidnoj računici, pametni Beograđani živi isključivo na tuđ račun, pošto gotovo sav novac od plate odvaja za štednju. E sad, mali problem je taj što je Beograđanin od 31 godinu imao isto toliko godina i 2016. godine, kada je ovu priču objavio Blic. Više od pet godina kasnije, potpuno istu priču, sa istim izjavama i čovekom iste starosti, objavljuje i Kurir.

Ali nije mu prvi put, isti klikbejt objavio je već u decembru 2017. godine. Osim toga, i sam Blic je reciklirao sopstveni tekst iz 2016. i to samo dve godine kasnije. Isti Beograđanin pojavio se i u Telegrafu i drugim tabloidima. Kako je ranije objavilo Raskrikavanje, tekstova o načinima da se uštedi ima mnogo na internetu. Ukoliko pretražite članke na engleskom, možete videti da se mnogo njih u velikoj meri preklapa sa savetima „Beograđana“ iz tekstova iznad. 

 Stvari su u jednom momentu otišle toliko daleko da su tabloidi objavili romantični klikbejt tekst o devojci Beograđanina, koja je „rekla“ kako nema problema što joj momak štedi.

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: