Rusi od Hersona prave tvrđavu – pripreme za ulične borbe ako Ukrajinci probiju front

0
38

SIMFEROPOLj – Grad Herson i prilazi njemu se utvrđuju za slučaj proboja ukrajinskih trupa, izjavila je zamenica načelnika administracije Hersonske oblasti Ekaterina Gubareva. Ona je za RIA Novosti rekla da se jača odbrana grada i prilaza za slučaj proboja ukrajinskih trupa i navela da se utvrđuju prvi spratovi zgrada i da se prave zaštitne barijere od vreća peska.

Gubareva je rekla da je jačanje odbrane grada preventivna mera, a da evakuacija civilnog stanovništva omogućava lakše otkrivanje diverzantsko-izviđačkih grupa ili pristalica Oružanih snaga Ukrajine.

Prethodno je lider Krima Sergej Aksjonov izjavio da je evakuacija stanovnika Hersonske oblasti sa desne na levu obalu Dnjepra završena.

„Drago mi je da su svi oni koji su želeli da napuste područje koje je pod ukrajinskom vatrom uspeli da to urade na brz i bezbedan način”, naveo je u četvrtak Aksjonov, prenela je agencija TASS.

Vršilac dužnosti guvernera Hersonske oblasti Vladimir Saldo je 8. oktobra najavio da će civili koji žive na desnoj obali reke Dnjepar biti evakuisani na levu obalu, zbog opasnosti od poplava u slučaju da ukrajinska vojska napadne hidroelektranu Kahovka, prenosi Tanjug.

Ostavite komentar