DŽOZEF BAJDEN: Zašto Putin stalno govori o upotrebi nuklearnog oružja

0
32

VAŠINGTON – Američki predsednik Džozef Bajden izrazio je skepticizam kada je reč o izjavama ruskog predsednika Vladimira Putina da nema nameru da upotrebi nuklearno oružje u Ukrajini.

„Ako nema nameru, zašto stalno govori o tome? Zašto govori o mogućnosti upotrebe taktičkog nuklearnog oružja? Bio je vrlo opasan u načinu na koji je tome pristupio”, rekao je Bajden, prenosi Rojters.ž

Predsednik Rusije Vladimir Putin juče je izjavio da Rusija nikada nije samoinicijativno govorila da može da upotrebi nuklearno oružje.

„Nikada nismo ništa samoinicijativno govorili o mogućoj primeni nuklearnog oružja, nego smo samo nagoveštajima odgovarali na izjave lidera zapadnih zemalja”, naveo je Putin.

Istakao je da Rusija ima vojnu doktrinu, u kojoj, kako je naveo, piše u kojim slučajevima, iz kog razloga, u vezi s čim i na koji način Rusija smatra mogućom primenu oružja za masovno uništenje u vidu nuklearnog oružja, a to su zaštita suvereniteta i teritorijalnog integriteta, kao i osiguravanje bezbednosti ruskog naroda, prenosi Tanjug.

Ostavite komentar