REŽIMU VODA U UŠIMA: Srbija staje! Najavljena potpuna obustava rada na sat vremena, poziv svim građanima Srbije!

Obavezno pročitajte

Aktivista pokreta „Ekološki ustanak“ Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je da ukoliko ni nakon blokada u subotu ne budu prihvaćeni zahtevi o kompaniji Rio Tinto, uslediće radikalizacija.

Ćuta je najavio da će uslediti i poziv na jednočasovnu obustavu rada.Jovanović je za današnji list Nova rekao da će na jednočasovnu obustavu rada biti pozvani „bukvalno svi“.

Pozvaćemo i studente, nastavnike, profesore, umetnike, da na jedan sat obustave rad„, rekao je Jovanović.  Prema njegovim rečima, to je sledeći način borbe protiv Rio Tinta, ako Vlada nastavi da ignoriše zahteve ekoloških organizacija. „To je plan, ali da prvo da vidimo kako će proći ova subota i blokade„, rekao je Jovanović. 

- Advertisement -

Pokret Ekološki ustanak i još 15 organizacija pozvali su građane i organizacije na veliki protest i blokadu u Beogradu u subotu, 22. januara u 13 časova ispred Sava centra, kako bi se „konačno završila farsa sa Rio Tintom“. 

Beograd je rekao ‘ne’ referendumu, a u subotu će da kaže ‘ne’ Rio Tintu. Znamo da su blizu da ispune naše zahteve, na samoj su ivici, kao što reče premijerka, zato hajde da ih poguramo u tom pravcu„, poručuju iz Pokreta. 

Aktivisti poručuju da ne odustaju ni od dve ključne blokade u Loznici i Preljini. 

Source021

Ostavite komentar

Najnovije objave

Milioni na protestima u Francuskoj, privedeno 80 osoba, povređena 123 policajca

PARIZ – U Francuskoj su danas na protestima zbog reforme penzija povređena 123 policajca i žandarma i privedeno je više...

Još priča na sličnu temu