ĆIRO ISKRENO: Australija je maltretirala Novaka, najvećeg sportistu na planeti! Oni za mene više nisu uređena država!

Obavezno pročitajte

Hrvatski fudbalski trener Miroslav Ćiro Blažević izjavio je u emisiji „Nedeljom u dva“ na HRT-u da je Australija maltretirala srpskog tenisera Novaka Đokovića, zbog čega ona za njega više nije uređena zemlja.

“Njegovi rezultati su takvi koje niko ne može zaseniti. On je po meni najveći sportista ove planete. Uskratili su mu mogućnost da osvoji 21. naslov. I on je grešio, ali oni su ga maltretirali. Australija za mene više nije jedna uređena zemlja. Da njega drže kao nekog kriminalca“, kazao je Blažević za HRT, a prenosi N1 Zagreb.

„Trener svih trenera“ dodao je da obožava Đokovića, ali da nikada nije imao priliku da mu „stisne ruku, da ga upozna“.

„On je sportista koji nema nikakvih predrasuda, činjenica da je uzeo Ivaniševića za trenera to najbolje potvrđuje”, rekao je Blažević.

Govoreći o Đokovićevom stavu da se ne vakciniše protiv kovida, Blažević je rekao da mu je žao što je sprski teniser na sebe stavio „ozbiljnu fleku“

„Nije smeo tako deklarativno da kompromituje nešto što spašava čovečanstvo. S obzirom na njegov značaj, mogao je da pomogne čovečanstvu da je rekao ‘Vakcinisaću se’. Ja nemam šta reći Đokoviću za ovo o vakcini, jer ja ni svoju decu ne mogu nagovoriti da se vakcinišu. Oni imaju neke svoje stavove i razmišljanja koja su idiotska”, kazao je Blažević.

„Pobediću, pa makar imao pet metastaza“

Osvrnuo se i na svoje zdravstveno stanje rečima da je „jako veliki bolesnik“, ali da bi svima koji su u sličnoj situaciji poručio da se bore.

„Evo ja sada poručujem da ću pobediti sve bolesti pa makar imao pet metastaza. Miran sam i spokojan. Svestan sam svega, hteo bih da na mom primjeru pokažem i ostalima da i u bezizlaznim situacijama nema predaje”, rekao je i dodao: “Ima jedna užasna definicija starosti, kažu da si star kad ne možeš više ljubav voditi”.

Rekao je i da mu je najteže što mu je rak zahvatio kolena. „Sama pomisao da odlazim, ne dam se, ali nije lako. Možda bi bolje bilo da se definitivno predam, ali nećeš. Ja se ne dam. Rak se mene dovezao, hoće me srušiti, videćemo kako će proći”, naveo je.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uvoz struje i gasa nas koštao skoro

Od januara do decembra 2022. godine Srbija je uvezla struju vrednu nešto manje od 1,6 milijardi evra. Vrednost uvoza...

Još priča na sličnu temu