RAZGOVARALI BLINKEN I LAVROV: Glavne teme razmena zarobljenika i Ukrajina

Obavezno pročitajte

Državni sekretar SAD Entoni Blinken izjavio je da je razgovarao telefonom sa ruskim šefom diplomatije Sergejom Lavrovom, a da je jedna od tema pregovora bila razmena zarobljenika.

„Razgovarao sam sa ministrom Lavrovom. Imali smo otvoren i direktan razgovor. Insistirao sam na tome da Kremlj podrži predlog po pitanju oslobađanja Pola Vilana i Britni Grajner“, rekao je Blinken.

- Advertisement -

Ubrzo zatim se oglasio i spoljnopolitički resor Rusije koji je takođe potvrdio da su Lavrov i Blinken razgovarali, kao i da je pored razmene zarobljenika tema bila i Ukrajina.

Lavrov je, naime, rekao Blinkenu da će svi ciljevi specijalne vojne operacije koju Rusija sprovodi u Ukrajini biti ispunjeni.

„Ruski diplomata je izneo sve principijelne stavove Rusije po pitanju specijalne vojne operacije u Ukrajini naglasivši da će svi ciljevi biti ispunjeni“, navodi se u saopštenju ruskog MIP-a.

Lavrov je pozvao Blinkena da se vrati režimu „tihe diplomatije“ po pitanju razmene zatvorenika, bez spekulacija i nametanja, navodi rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Takođe navodi i da je Lavrov objasnio Blinken detalje prehrambenog sporazuma koji je potpisan u Istanbulu.

Rusko Ministarstvo dodaje i da je reči bilo o bilateralnim odnosima Rusije i SAD kojima je potrebna hitna normalizacija.

Podsetimo, Kremlj je nedavno saopštio da još uvek nema dogovora o eventualnoj razmetni američkih građana Pola Vilana i Britni Grajner na ruskog državljanina Viktora Buta.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

MILOŠ VUČEVIĆ: Do 14 sati završićemo raspoređivanje jedinica, nadamo se političkom rešenju

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da će se do 14 časova završiti potpuno raspoređivanje formacija jedinica, u skladu...

Još priča na sličnu temu