AUSTRIJSKI KANCELAR: Ruski gasni embargo je nemoguć, EU će sama sebi naneti štetu

Obavezno pročitajte

Situacija u Ukrajini pokazuje da sankcije Rusiji ne deluju onako brzo kako se Evropska unija nadala, za to je potrebno vreme, rekao je u četvrtak austrijski kancelar Karl Nehamer i istakao da se Austrija uvek zalagala za to da ekonomska ograničenja donesu više štete onome protiv koga su uvedena nego onima koji ih uvode.

„Zbog toga je stav Austrije da je gasni embargo nemoguć. To nije samo zato što smo mi kao Republika Austrija zavisni od ruskog gasa, već od njega zavisi i nemačka industrija i, ako ona izgubi stabilnost, isto će se desiti i s austrijskom industrijom“, rekao je Nehamer na konferenciji za novinare u Beču posle razgovora s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

- Advertisement -

Nehamer veruje da će „inteligentne“ sankcije Rusiji, koje uključuju mere protiv njene ekonomije, funkcionisati, ali da je za to potrebno vreme.

Mađarski premijer je istakao da se Mađarska i dalje protivi embargu na uvoz gasa iz Rusije u Evropsku uniju i da u tome nije usamljena.

„Stojimo pred zidom koji se zove ‘gasni embargo’. I ja predlažem Evropskoj uniji da ne udara u njega, u vezi s tim pitanjem nisam usamljen“, rekao je Orban.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

DF USTUPIO 140 BILBORDA JAKOVU MILATOVIĆU: Da pobjedimo Đukanovića, glasamo za Jakova!

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović, dobio je otvorenu podršku od strane velikog broja političkih organizacija i dojučerašnjih...

Još priča na sličnu temu