27.7 C
Belgrade
ponedeljak, 16 maja, 2022

Rasti godinu dana kućnog zatvora

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Reper Stefan Đurić Rasta osuđen je na 12 meseci kućnog zatvora, na osnovu sporazuma o priznanju krivice, prenose mediji.

FOTO: ATAimages/Antonio AhelFOTO: ATAimages/Antonio Ahel Rasta

Pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu danas je održano ročište na kojem se razmatralo o sporazumu o priznanju krivice za nedozvoljeno držanje droge koji je zaključio reper Stefan Đurić Rasta sa beogradskim Višim javnim tužilaštvom.

- Advertisement -

Sa ovog ročišta je, prema zakonu, isključena javnost, tako da novinari nisu mogli da mu prisustvuju. Ročište je održano pred sudijom za prethodni postupak, koji je, potvrdio sporazum, Đuriću kao i Luki B. izrekao je presudu sa kaznama koje su dogovorili sa tužiocem.

Pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu danas je održano ročište na kojem se razmatralo o sporazumu o priznanju krivice za nedozvoljeno držanje droge koji je zaključio reper Stefan Đurić Rasta sa beogradskim Višim javnim tužilaštvom.

Na ovaj način izbegnuto je suđenje i mogućost izricanja težih kazni. Prema sporazumu koji je zaključio sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, Đurić je priznao nedozvoljeno držanje više od pola kilograma skanka za ličnu upotrebu za kaznu od godinu dana kućnog zatvora, a Luka B. nedozvoljeno držanje 90 grama kokaina za ličnu upotrebu za kaznu od godinu dana “klasičnog zatvora”.

- Advertisement -

Njima je krajem januara ukinut pritvor u kojem su proveli skoro četiri meseca od hapšenja u oktobru prošle godine. Nakon tromesečne istrage Višeg javnog tužilaštva zbog sumnje da su izvršili teže krivično delo – preprodaju droge, protiv njih je sudu krajem prošle godine podnet optužni predlog za nedozvoljeno držanje droge, ali je ubrzo zaključen i sporazum o priznanju krivice.

Za ovo lakše delo zaprećena je novčana kazna ili zatvor do tri godine, pa je predmet prešao na nadležnost u Prvi osnovni sud. Sporazume će pred sudom zastupati Više javno tužilaštvo jer su sa njim zaključeni.

Đurić se na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja branio da je pronađeni skank koristio za sopstvenu upotrebu, međutim tužilaštvo mu tada nije poverovalo.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti