3.1 C
Belgrade
petak, 3 decembra, 2021

NEZADOVOLJSTVO GRAĐANA RASTE: „Vanredni izbori 2021 godine“!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Izbori sledeće godine?

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio je da će vanredni parlamentarni izbori najverovatnije biti održani 2021. godine, jer će se stanje u Srbiji pogoršati „a popularnost režima će naglo krenuti nizbrdo“.

– Pred Srbijom su veoma teški meseci i režimu će, i pored gotovo apsolutne kontrole medija, biti nemoguće da prikrije katastrofu. Vlast će požuriti na izbore kada shvati da će u narednih godinu do dve putanja njene popularnosti samo ići nadole – rekao je Jeremić na skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke Rakovica.

izbori,


Naveo je da je Narodna stranka zato počela da se sprema kao da će izaći na izbore, a konačnu odluku doneće kada bude poznato kakvi će biti izborni uslovi.

– Mi u svojim redovima imamo čestite ljude, profesore, lekare, radnike, zanatlije, advokate, a protiv nas je izborna mašinerija profesionalnih prevaranata koji ne prezaju od upotrebe nasilja. Zato moramo dobro da se spremimo i da imamo dovoljno ljudi da odbranimo izborni rezultat na svakom biračkom mestu i na svakoj biračkoj kutiji – rekao je Jeremić.

Govoreći o saradnji sa strankama i organizacijama koje su izašle na izbore 21. juna, ocenio je da će „onaj ko je jednom izdao, izdati ponovo“.„Izbori da budu slobodni ili ih neće ni biti!“„Vlast će snositi odgovornost za nečinjenje u epidemiji“

- Advertisement -– Partneri Narodne stranke u borbi za bolje izborne uslove mogu biti samo organizacije koje su, kao i mi, bojkotovale lažne izbore. Oni kojima je bilo dobro i na junskim ‘izborima’, ne mogu se kredibilno zalagati za nešto bolje preteći bojkotom, jer su već pokazali da na to nisu spremni – rekao je Jeremić.

Dodao je da je Narodna stranka „svoju prvu izdaju doživela u Rakovici“, ali da je „sanirala štetu“ tako da je danas „mnogo solidnija, stabilnija i snažnija organizacija nego ranije“.

– Iskreno sam se nadao da će Narodna stranka biti imuna na izdaju, ali ispostavilo se da je to bilo naivno. Dobro je, međutim, što nam se to dogodilo u ovoj fazi, a ne kasnije – rekao je Jeremić.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti