(UŽIVO) FRANCUSKA BUKTI: Upaljena vatra protiv diktature, sukobi sa policijom!

Obavezno pročitajte

Širom Francuske danas se održavaju protesti zbog kontroverznog zakona o bezbednosti, koji bi ograničio deljenje snimaka i fotografija policije tokom akcija. Protest se održava i u Parizu.

Organizovano je na desetine skupova protiv zakona koji je u utorak uveče odobrio Donji dom parlamenta.

Protesti su istim povodom održani i sinoć u Nantu, a lokalni mediji su izvestili da je došlo do sukoba demonstranata i policije koja je upotrebila suzavac.

- Advertisement -

U sukobima je povređeno devet policajaca, a 17 demonstranata je uhapšeno.

​Prema procenama policije, u Nantu je bilo oko 3.500 demonstranata, dok organizatori tvrde da ih je bilo između šest i sedam hiljada.

​Sporni zakon kao krivično delo određuje objavljivanje fotografija ili snimaka policajaca sa namerom da im se nanese šteta. Kritičari zakona kažu da bi on mogao da ugrozi sposobnost medija da kontroliše policijsko ponašanje.

Rasprava o zakonu rasplamsala se poslednjih dana nakon što su se u četvrtak na društvenim mrežama pojavili snimci francuskih policajaca koji su pretukli crnca, muzičkog producenta Mišela Zeklera, što je izazvalo negodovanje širom zemlje.

Zakon treba da potvrdi i francuski Senat.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

SPREMA SE NAPAD NA JAKOVA MILATOVIĆA!

Kako nezvanično saznajemo iz krugova jedne od bezbednosnih službi iz regiona, Jakov Milatović je ozbiljno bezbednosno ugrožen i ne...

Još priča na sličnu temu