RASPAD SISTEMA: Pacijenti se svlačili ispred Doma zdravlja, doktorka supendovana

Obavezno pročitajte

Dom Zdravlja u Požegi

Na hladnom danu pacijenti su morali da podignu majice, dok ih svi drugi gledaju
Fotografije koje su juče snimljene ispred Doma zdravlja u Požegi, a na kojima se vidi lekarka koja na samom ulazu u kovid ambulantu pregleda pacijente, uznemirile su javnost.


Po hladnom danu pacijenti su morali da podignu majice i budu pregledani naočigled svih ostalih ljudi koji čekaju u redu.

- Advertisement -

– Covid ambulanta Požega… Prvo čekate četiri do pet sati na kiši naravno, a kad dođete na pregled on se obavlja na terasi bez paravana i bilo čega… Ne treba da se drži distanca. SRAMOTA – napisala je jedna Požežanka koja je podelila fotografije.

Doktorka suspendovana, izvinjenje pacijentima
Njene fotografije ubrzo su podelili lokalni mediji. Kao rezultat toga lekarka koja je pregledala pacijente suspendovana je i protiv nje je pokrenut disciplinski postupak, saopštili su iz Doma zdravlja u Požegi.

Ovako je iznutra izgledalo slavlje na brodu u Beogradu tokom epidemije korona virusa
– Zbog propusta u radu i izlaganja pacijenata nedoličnom položaju prilikom pregleda na mestu koje nije određeno za to, u blizini COVID ambulante, dr M.Đ. suspendovana je do okončanja disciplinskog postupka.

– Dom zdravlja Požega izvinjava se pacijentima koji su juče bili na pregledu i ujedno obaveštava građane Opštine Požega da će od ponedeljka, 20.07.2020, Služba fizikalne medicine i rehabilitacije nastaviti sa terapijskim procedurama u OŠ „Petar Leković“. U maloj sali škole za niže razrede u blizini crkve, uz pomoć lokalne samouprave, obezbedili smo optimalne uslove za pružanje svih usluga iz oblasti fizikalne medicine.

– Ovo je zbog toga što u ovom trenutku, na odeljenjima za fizikalnu medicinu i u banjama, pacijenti su uskraćeni za terapijske procedure zbog aktuelne epidemiološke situacije. Kao i do sada, pacijenti će se javiti na pregled kod fizijatra u Dom zdravlja, a terapiju će dobiti na potpuno adekvatnoj i osposobljenoj lokaciji – saopštio je kolektiv Doma zdravlja Požega.

Ostavite komentar

Najnovije objave

NAPETO NA KOSMETU: Najavljeno povlačenje specijalnih jedinica do 15h, građani se okupili i čekaju

Predstavnik Privremenog organa opštine Zvečan Dragan Nedeljković izjavio je da još nisu pušteni Srbi koji su juče privedeni u...

Još priča na sličnu temu