LUDILU MILOVOG POSLUŠNIKA: Duško Marković poistovetio Svetosavlje sa fašizmom

Obavezno pročitajte

Marković šokirao izjavom

Radi se o tome na kojim temeljima Crna Gora želi da gradi svoju kuću: na antifašističkim ili na svetosavskim? Jedno s drugim ne ide nikako, ocenio je Marković.
Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković u autorskom tekstu u podgoričkoj „Pobjedi“ poistovetio je Svetosavlje sa fašizmom, a to nije naišlo na bilo kakvu osudu vladajućih krugova.

„Kada se Srpska pravoslavna crkva odrekne takvih i sličnih ambicija, kada u praksi sprovede ono što su još pre deset godina javno zastupali njeni istaknuti predstavnici – da Crkva ne učestvuje u donošenju državnih zakona, ne meša se u izborne procese, nego prosto i jednostavno poštuje i prihvata pravila države, ne dovodeći ih u pitanje“, piše u Markovićevom tekstu u „Pobjedi“.

- Advertisement -

On dodaje da će Crna Gora daleko lakše uspostaviti toliko neophodan konsenzus o prioritetima ovog društva. „Nije dakle do nas. Do Crkve je. Ne radi se naravno o tome da u Crnoj Gori danas bilo ko ugrožava pravoslavce, niti ispovedanje pravoslavne vere u bilo kom pravoslavnom hramu, niti pravni položaj bilo koje verske zajednice, pa ni SPC. Radi se o tome na kojim temeljima Crna Gora želi da gradi svoju kuću: na antifašističkim ili na svetosavskim? Jedno s drugim ne ide nikako“, napisao je Marković.

Ostavite komentar

Najnovije objave

EULEKS: Nismo bili sprečeni da prisustvujemo ili posmatramo operaciju u Banjskoj

Misija Euleks na Kosovu je saopštila da ni na koji način nije bila sprečena da prisustvuje ili posmatra operacije...

Još priča na sličnu temu