32.4 C
Belgrade
ponedeljak, 27 juna, 2022

RAŠKOVIĆ IVIĆ: Đilas razgovorom sa Vučićem ispalio hitac u poverenje birača

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da je veoma važno da se vidi o čemu je reč u vezi sa dokumentom iz EU u kojem se navodi da postoje indicije o zakulisnoj saradnji predsednika SSP Dragana Đilasa i predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića.

Trebalo bi videti koliko je taj dokument autentičan. Potpredsednica SSP Marinika Tepić je nedavno rekla da ta stranka neće sarađivati sa SNS i nadam se da će tako ostati, rekla je Rašković Ivić televiziji Nova S.

- Advertisement -

Ona je ocenila da je Đilas razgovorom sa Vučićem ispalio hitac u poverenje birača i u međusobno poverenje opozicionih stranaka i dodala da će Narodna stranka sarađivati sa svima koji dokazano ne sarađuju sa vlastima.

Rašković Ivić je rekla da bi o sankcijama Rusiji trebalo da se vodi rasprava u Skupštini Srbije, gde bi vlast javnosti i poslanicima predstavila posledice i uvođenja i neuvođenja sankcija.

Kada dobijemo sve parametre, trebalo bi da vodimo račina o tome da je Rusija naš veliki saveznik oko naša dva ključna nacionalna pitanja, Kosova i Metohije i Republike Srpske, kao i da je cena gasa koja je postignuta dosta dobra, rekla je Rašković Ivić.

- Advertisement -

Na pitanje koje će posledice Srbija trpeti ako ne uvede sankcije, Rašković Ivić je odgovorila da bi eventualna odluka EU da uvede sankcije Srbiji bila primena sile.

Ako EU uvede sankcije Srbiji, to znači da joj nije stalo do vrednosti, nego samo do geopolitike. Pitanje vrednosti, kao što su sloboda medija ili nezavisno sudstvo, trebalo bi da bude na prvom mestu, a ne da se krene od gepolitičkog pitanja, rekla je Rašković Ivić.

- Advertisement -
SourceDanas
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti