27.8 C
Belgrade
nedelja, 26 juna, 2022

BOŠKO OBRADOVIĆ: Kad bi Vučić uveo sankcije Rusiji, slavili bi ga kao najevropljanina

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Evropske obaveštajne službe, u dokumentu u koji je uvid imao Radio Slobodna Evropa, ocenjuju da će u narednom periodu Vučić pokušati da iskoristi porusku desničarsku opoziciju u parlamentu kao izgovor da ne usvaja ili odlaže teške spoljnopolitičke odluke. Navodi se i da su desničarske partije NADA/DSS, Zavetnici i Dveri povezane sa Srpskom naprednom strankom i imaju finansijsku i logističku podršku te stranke.

Lider Dveri boško Obradović negira takve navode i ističe da je to „još jedan u nizu pokušaja Evrope da Srbija uvede sankcije Rusiji“ i dodaje da ima kontra-tezu.

- Advertisement -

„Mislim da evropske obaveštajne službe sarađuju i podržavaju vlast Aleksandra Vučića i da oni dobro sarađuju od kada je Brisel čestitao Tomislavu Nikoliću pobedu u drugom krugu predsedničkih izbora, a da birališta nisu ni bila zavrorena, 3 sata pre zatvaranja. Bio bi red da evropske obaveštajne službe progovore kako su doveli SNS na vlast, kako im je Aleknsadar Vučić bio dobar kada je potpisivao Briselski i Vašingtonski sporazum. Evropske obaveštajne službe, ako je istinit izveštaj, imaju problem sa nečim drugim – ja to njihovo saopštenje vidim kao pritisak na Srbiju da se uvedu sankcije Rusiji“, kazao je lider Dveri.

Obradović kaže da Zapad želi srpske državnike koji će raditi u interesu Zapada i da svaki srpski vladar koji gleda nacionalne interese Zapadu nije prihvatiljiv, da li se on zvao Slobodan Milošević, Vojislav Koštunica , Boris Tadić ili Aleksandar Vučić.

„Zapad gleda da nađe vladara koji će slediti interese Zapada u Srbiji, kada bi Aleksandar Vučić uveo sankcije Rusiji isti ti krugovi bi ga slavili kao najevropljanina, čitava ta igrarija sa izveštajima je jedan u nizu pritisaka da se uvedu sankcije. Mi nismo opozicija Srbiji, mi smo opozicija vlasti. Ako vlast ne uvodi sankcije Rusiji, to je dobar potez vlasti. Ne interesuje me ko je na vlasti. Mislim da je poenta da se izvrši dodatan pritisak, ako evropska obaveštajna agencija na tome insistira, mi smo onda još više protiv toga“, rekao je on.

- Advertisement -

Kaže da nema ništa protiv da vlast koristi kao izgovor jačanje partiotskih snaga u skupštini.

„Nemam ništa protiv da se vlast plaši, ali reakcije naroda, ne nas. Preko 80 odsto građana je protiv uvođenja sankcija Rusiji, niti jedan izborni učesnik pre izbora se nije založio javno za uvođenje sankcija, otkud im pravo da posle izbora govore o sankcijama Rusiji, to je teška prevara birača“, zaključio je Boško Obradović.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti