20.8 C
Belgrade
petak, 20 maja, 2022

TIRANIJA: Da li epidemiolog Radovanović stoji iza napada na Aleka Račića?

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Prilikom napada na profesora Račića i njegovu porodicu fokus smo stavili na farmakomafiju a izgleda da ima veze i sa njegovim ispitivanjem posledica bombardovanja.

RAS Akadnjmija kada su posledice NATO agresije u pitanju delegira u stručnu komisiju svog akademika Mirjanu Anđelković Lukić, člana UO RAS Akademije, dugogodišnju naučnicu vojnotehničkog instituta JNA i VJ.

Ona nam je potvrdila da je sa epidemiologom Radovanovićem i ona i prof. Danica Grujičić imala više rasprava jer on pokušava da objasni kako bombardovanje nije bilo štetno po zdravlje i ekosistem. Radovanović je prema tvrdnjama prof. Danice Grujičić, službovao za različite strukture NATO i SAD u Iraku i Kuvajtu, pa je očigledno neke izjave u korist NATO davao i prema zadatku.

Njegova netrpeljivost prema RAA Akademije i njenog rukovodstva, potiče još od tih sukoba a kulminirala je izjavama predsnjdnika RAS, prof. Račića da je u toku vakcinalni rat između farmaceutskih kuća i da je reč i laboratorijskom a ne prirodnom virusu. Na ove tvrdnje Radovanović je reagovao skandaloznim dopisom koji u sebi sadrži takav ton mržnje prnjma profesoru Račiću, da izaziva osnovanu sumnju da Radovanović može da ima veze sa napadima na prof. Račića i njegovu porodicu.

RADOVANOVIC

U RAS Akademiji nam je generalni sekretar akademik dr Predrag Mitrović iz Leakovca potvrdio da je ceo slučaj napada na prof. Račića pod istragom MUP R Srbije i da će ovo biti pridodato predmetu, te da je on kao zaduženo lice RAS Akademije za ove delatnosti već preduzeo pravne korake.

- Advertisement -

Zanimljivo je da u tekstu kojim se oglašava epidemiolog Radovanović imenuje prof. Nesrorovića poimence dok prof. Račića imenuje kao predsednika RAS Akademije a ne lično, što advokatu koga je RAS Akademija angažovala, ukazuje na to da je počinioc dela obavešten da su istrage MUP za napade na prof. Račića u toku, te da je Radovanović na to upozoren, pa je pokušao da eskivira zakonsku odgovornost neimenovanjem lica, što nije uspeo jer je opšte poznato ko je trenutno predsednik RAS Akademije.

Očekujemo da MUP Republike Srbije sasluša epidemiologa Radovanovića na okolnosti i govor mržnje, kao i eventualnu povezanost sa prethodno počinjenim krivičnim i prekršajnim delima.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti