3.1 C
Belgrade
petak, 3 decembra, 2021

RADNICI JURE U STRAHU: Voze nas neispravnim busevima, SNS im sve dozvoljava

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Zaposleni radnici u niškoj fabrici „Jura“, osim što na poslu proživljavaju svakakvu torturu, mobing i maltretiranja, o čemu su mediji više puta pisali, svakodnevno se suočavaju i sa problemima izvan pogona, a to je putovanje do posla. Prema rečima jednog od radnika, svakog dana kada putuje na posao, strahuje za život, jer prema njegovim tvrdnjama, radnike „Jure“ prevozi firma koja ima neispravne autobuse, a jedno od takvih vozila je načinilo nesreću u aleksinačkom selu Grejač, kada je teško povređena 12-godišnja devojčica.

 Radnici „Jure“ tvrde da ih firma „Dojčinović travel“ vozi neispravnim autobusima, FOTO: Facebook

– Nas zaposlene radnike „Jure“ u Nišu prevozi firma „Dojčinović Travel“ iz Aleksinca i iz drugih pravaca do Niša. S obzirom na to da je vlasnik pomenute firme Ivan Dojčinović blizak sa vlastima u Aleksincu, izdejstvovao je da se mi zaposleni prevozimo u neispravnim autobusima svakodnevno ugrožavajući naše živote i živote drugih učesnika u saobraćaju – započinje priču za Dirketno.rs jedan od radnika ove korejske fabrike (ime poznato redakciji) koji je želeo da ostane anoniman.

- Advertisement -

U početku je, prema njegovim rečima, isti prevoznik autobusom dva puta udarao u naplatnu rampu kod Niša, zatim su se suočili sa udesom u selu Toponica, da bi poslednji put tehnički neispravnim autobusom vozač udario devojčicu u selu Grejač, naočigled radnika koji su sve to posmatrali.Fabrika „Jura“ u Nišu, Printscreen

– Nakon tog događaja niko nije izvestio šta se dalje događa po pitanju te nesreće i kako i dalje nas prevoze u neispravnim autobusima bez kočnica, već predmet ostane u fioci – rekao je naš sagovornik i dodao:

– O svim tim dešavanjima policija ćuti i ništa ne preduzima, a iz naše fabrike Jura u Nišu takođe ćute i ništa ne preduzimaju jer su šefovi takođe sa njim u nekom dilu po pitanju korupcije. Pitanje je dana kada će se, ne daj bože, desiti nesreća u kojoj ćemo nastradati svi u prevozu – ističe on.

- Advertisement -

Radnik „Jure“ tvrdi da je vozač koji je udario devojčicu vozio prebrzo, a da pritom autobus nije imao kočnice i usled toga se desila tragedija.jurMiting SNS-a Foto: Direktno.rs

„Vlasnik se hvalio da besplatno prevozi na SNS mitinge“

– Taj vozač i dalje vozi jer je vlasnik preko veza izdejstvovao da ga puste iz pritvora. Sam vlasnik se više puta hvalio kako mu niko ništa ne može i da je on prevozio simpatizere SNS besplatno na mitinzima i da on kad ima neki problem reši sa prijateljima iz stranke na lokalu. Očigledno da ljuski životi nikome nisu bitni i da pojednici mogu da rade šta hoće – kazao je sagovornik Direktno.rs.

– Kako je moguće da isti prevoznik sa autobusom bez kočnica i drugim takođe nastavlja da nas prevozi u autobusima bez kočnica, a da pritom se ima činjenica da je pregazio devojčicu nesipravnim autobusom – pita se on.

Iz Uprave policije u Nišu, do trenutka objavljivanja teksta nisu odgovarali na naše zahteve o ovim informacijama.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti