PUTIN: Zaradili smo duplo više od vrednosti naših zamrznutih zlatnih i deviznih rezervi

Obavezno pročitajte

Rusija je već zaradila dvostruko više od iznosa koji joj je zamrznut u zlatnim i deviznim rezervama, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na plenarnoj sednici Istočnog ekonomskog foruma u Vladivostoku.

„Znam da su nam zlatne i devizne rezerve zamrznute. Mi smo već duplo više zaradili. Ali, čak nije ni reč o tih 300 milijardi, već o podrivenom poverenju u one koji su to učinili”, istakao je ruski lider.

- Advertisement -

 

On je takođe ocenio da je neophodno podržavati potražnju za domaćim proizvodima i uslugama.

„Glavni zadatak je učiniti naše brendove, marke prepoznatljivijim. Potrebno je podržati potražnju za domaćim proizvodima i uslugama. Na primer, pomoću izložbi, sajmova i tako dalje. Nesumnjivo ćemo nastaviti ovaj proces”, poručio je Putin.

Ruski predsednik je pored toga objavio da će uskoro početi nabavka automobila domaće proizvodnje za ruske zvaničnike.

„Naši automobili su možda skromnijeg izgleda nego audi, mercedes, ali treba se ugledati na Indiju u kojoj se oslanjaju na domaća vozila”, kazao je Putin.

Ruski lider je ranije izjavio da svi ruski zvaničnici treba da pređu na korišćenje domaćih automobila, to će omogućiti da se poboljša kvalitet ruskih proizvoda.

VIII Istočni ekonomski forum održava se 10-13. septembra 2023. godine u Vladivostoku na teritoriji kampusa Dalekoistočnog federalnog univerziteta (DVFU).

RIA Novosti su generalni medijski partner foruma, prenosi Sputnjik.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

RASKOŠ I VELIKI PROFITI: Koliko vredi vila Radoičića i kako je stekao toliko bogatstvo?

Vila Milana Radoičića koju je pretresla kosovska policija pre nekoliko dana otvorila je pitanje legalnosti imovine bivšeg potpredsednika Srpske...

Još priča na sličnu temu