PUTIN: Zapad je izazvao sukob u Ukrajini da uspori razvoj Rusije

Obavezno pročitajte

MOSKVA – Zapad je namerno izazvao sukob u Ukrajini kako bi usporio razvoj Rusije, istakao je ruski predsednik Vladimir Putin.

U razgovoru sa mladim naučnicima Ruskog federalnog nuklearnog centra u Sarovu, ruski lider je podsetio na svoj prethodni razgovor sa stručnjacima 2014. godine.

- Advertisement -

„Tada su naši protivnici činili samo prve korake u pokušajima da ograniče naš tehnološki suverenitet, da ometaju naš razvoj tada. Rečeno nam je da su neophodni energični koraci da bi se obezbedio naš tehnološki suverenitet”, rekao je Putin, prenosi agencija TASS.

On je istakao da su se predviđanja potvrdila i sve se dogodilo kako je bilo rečeno, da će „neprijatelji izazvati i ovaj sukob u Ukrajini i iskoristiti to”, rekao je Putin, javlja Tanjug.

„Verujem da je sve to urađeno namerno kako bi se stvorili dodatni uslovi za ograničavanje našeg ekonomskog rasta i usporavanje razvoja Rusije”, rekao je šef države.

Kako je naveo, od 2014. je mnogo urađeno kako bi se obezbedio suverenitet, ali je ostalo još mnogo toga da se uradi.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

MOMIR STOJANOVIĆ: Opomena vlastima da razmisle ko je oslonac srpske politike na KiM

Nekadašnji načelnik Vojnobezbednosne agencije Momir Stojanović misli da je događaj u Banjskoj "poslednja opomena vlastima u Beogradu da se...

Još priča na sličnu temu