Putin sazvao hitan sastanak o pooštravanju devizne kontrole u Rusiji

Obavezno pročitajte

Predsednik Rusije Vladimir Putin sazvao je za danas hitan sastanak sa odgovornim zvaničnicima nakon što povećanje referentne kamatne stope na 12 odsto nije zaustavilo slabljenje rublje.

Ovu informaciju je objavio list Fajnenšel tajms (FT), pozivajući se na dva izvora koja su upoznata sa situacijom. Na sastanku će ruski predsednik razmotriti predloge Ministarstva finansija za jačanje devizne kontrole, prenosi Komersant.

- Advertisement -

Prema izvorima FT, Ministarstvo finansija Rusije je predložilo da se ruski izvoznici obavežu da prodaju do 80 odsto svoje devizne zarade u roku od 90 dana nakon isporuke. Kompanije koje ne budu ispoštovale ove uslove biće uskraćene za državne subvencije, piše britanski list.

Predložena je i zabrana isplate dividendi i izdavanja kredita licima koja se nalaze van Rusije, ukidanje uvoznih subvencija i smanjenje količine deviza koje izvoznici mogu da iznesu iz Rusije, prenosi Tanjug.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić: KFOR da preuzme brigu o svim bezbednosnim pitanjima na severu Kosova

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte – Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske,...

Još priča na sličnu temu