26.9 C
Belgrade
nedelja, 15 maja, 2022

PUTIN SA CRVENOG TRGA PORUČIO SVETU: Pobedili smo naciste 1945. godine, pobedićemo i ovaj put!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin obećao je danas da će „kao i 1945. pobeda biti naša”, čestitajući bivšim narodima SSSR-a 77. godišnjicu poraza nacističke Nemačke u Drugom svetskom ratu.

On je čestitao liderima i narodima Azerbejdžana, Jermenije, Belorusije, Kazahstana, Kirgistana, Moldavije, Tadžikistana, Turkmenistana, Uzbekistana, Abhazije, Južne Osetije, Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike, kao i narodima Gruzije i Ukrajine, saopštio je Kremlj.

- Advertisement -

„U svojoj čestitki, predsednik Rusije posebno ističe da na današnji dan odajemo priznanje i poštovanje ratnicima i domaćim radnicima, koji su slomili nacizam po cenu nebrojenih žrtava i nevolja”, navodi se u saopštenju koji prenosi TASS.

„Nažalost, danas nacizam ponovo diže glavu”, rekao je Putin i dodao da se u Ukrajini nalaze fašisti koji su pretnja Rusiji i manjini koja govori ruski na istoku Ukrajine, prenosi Beta.

„Naši vojnici, kao i njihovi preci, zajedno se bore za oslobođenje svog tla od nacističke prljavštine i pobeda će biti naša, baš kao 1945. godine”, saopštio je Kremlj.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: