16.5 C
Belgrade
nedelja, 22 maja, 2022

PUTIN POSLAO VASKRŠNJU PORUKU: Ovaj veliki praznik objedinjuje sve pravoslavne hrišćane

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Putin je ocenio i plodonosan rad Ruske pravoslavne crkve i drugih hrišćanskih vera usmeren na očuvanje „naših najbogatijih istorijskih, kulturnih i duhovnih tradicija, jačanja institucije porodice, vaspitanja novih pokolenja“

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Uskrs pravoslavnim hrišćanima i svim građanima Rusije koji ga slave i istakao da ovaj praznik ujedinjuje ljude oko visokih moralnih ideala, saopštila je pres služba Kremlja.

- Advertisement -

– Ovaj veliki praznik objedinjuje pravoslavne hrišćane, sve građane Rusije koji slave vaskrsenje Hristovo, oko visokih moralnih ideala i vrednosti, budi u ljudima najsvetlija osećanja, veru u trijumf života, dobrote i pravde – istakao je predsednik.

Putin je ocenio i plodonosan rad Ruske pravoslavne crkve i drugih hrišćanskih vera usmeren na očuvanje „naših najbogatijih istorijskih, kulturnih i duhovnih tradicija, jačanja institucije porodice, vaspitanja novih pokolenja“.

- Advertisement -

Stajao je sa strane u moskovskoj Katedrali Hrista Spasitelja, držeći upaljenu crkvenu sveću.

Osim toga, predsednik je dodao da najiskrenije priznanje zaslužuju društvena i dobrotvorna delatnost hrišćanskih verskih organizacija i njihova težnja da pružaju delotvornu pomoć onima kojima je potrebna briga i podrška u teškim vremenima.

- Advertisement -
SourceEspreso
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: