24.1 C
Belgrade
nedelja, 15 maja, 2022

RUSIJA: Kijev planira niz provokacija, neke i uz pomoć Britanaca

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Specijalne službe Ukrajine planiraju da izvedu provokaciju i da optuže Rusiju za raketni udar na zapadnu ukrajinsku vojno-pomorsku bazu kada bi u vazdih bio dignut kombinat za smrznute proizvode koji se nalazi na 500 metara od vojnog objekta, izjavo je načelnik Centra za upravljanje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.

- Advertisement -

„U oblasti luke Južni kod Odese specijalne službe Ukrajine planiraju provokaciju uz primenu otrovnih hemijskih supstanci a s ciljem da optuže rusku vojsku za navodne udare na objekte civilne infrastrukture. Najverovatniji scenario bi mogla da bude imitacija raketnog udara ruskih snaga na zapadnu ukrajinsku pomorsku bazu kada bi u vazduh bio dignut kombinat za smrznute proizvode na udaljenosti od 500 metara od vojnog objekta“, naveo je Mizincev.U cilju realizacije takvog plana na područje kombinata je 18. aprila iz Odese prebačena cisterna sa amonijakom (10 tona), a pripadnici snaga bezbednosti i specijalnih službi su dobili sredstva individualne zaštitite.Mizincev, međutim, naglašava da ruske snage tokom realizacije zadataka u sklopu specijalane vojne operacije, za razliku od ukrajinske vojske i ekstremističkih jedinica, imaju human odnos prema lokalnom stanovništvu i ne izvode udare na objekte civilne infrastrukture.

U planu i provokacije u cilju diskreditacije kanonske crkve

- Advertisement -

Mizincev je novinarima rekao i da Kijev pred Uskrs planira i provokacije u cilju diskreditacije kanonske Ukrajinske pravoslavne crkve.Prema njegovim rečima, episkopi Ukrajinske grkokatoličke crkve dobili su preporuku iz kancelarije predsednika Vladimira Zelenskog da u noći „između 23. i 24. aprila ne održavaju tradicionalne uskršnje službe nego da ih zamene on-lajn prenosima“, dok Ukrajinska pravoslavna crkva ciljano nije dobila takva obaveštenja kako bi se vernici masovno okupljali u hramovima.

„Provokacije se izvode u sklopu kampanje kijevskog režima i ukrajinskih medija s ciljem da se Rusija optuži za raketiranje verskih objekata, uključujući Svjatogorsku lavru“, rekao je general.

U Lisičansk stigli zapadni mediji, sprema se nova provokacija uz pomoć Britanaca

Mizincev je rekao i da Služba bezbednosti Ukrajine zajedno sa Velikom Britanijom priprema i provokaciju u mestu Lisičansk u LNR zbog čega su tu stigli ukrajinski i zapadni mediji koji su prethodno radili inscenirane fotografije i snimke u Buči„Unapred upozoravamo tzv. civilizovani Zapad da te lažne vesti kijevskih vlasti o navodnim zločinima Rusa nameravaju uskoro da plasiraju preko zapadnih medija“, rekao je on.

Humanitarna pomoć

Rusija je prikupila još 22 tone humanitarne pomoći za žitelje Donbasa i Ukrajine, rekao je Mizincev.Prema njegovim rečima, u DNR i LNR, Harkovskoj i Hersonskoj oblasti u toku je sedam humanitarnih akcija tokom kojih je građanima predato 560 tona najneophodnijih namirnica, sredstava za higijenu i drugo.

Blokirano 76 stranih brodova iz 18 država

Mizincev kaže i da Ukrajina i dalje blokira u svojim lukama 76 brodova iz 18 država.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti