Putin objavio: Rusija razvija novo oružje

Obavezno pročitajte

Ruski predsednik Vladimir Putin održao je govor na Istočnom ekonomskom forumu u ruskom gradu Vladivostoku na kojem bi se po završetku foruma trebalo da sastane sa severnokorejskim vođom Kim DŽong Unom, a koji je stigao u Rusiju.

Putin je tokom govora ponovno napao Zapad, koji optužuje za “uništavanje ekonomskih i finansijskih sistema ”. Putin je takođe rekao da su njegova zemlja i njen daleki istok “otvoreni za trgovinu”.

- Advertisement -

Putin je u toku govora rekao i da Rusija razvija novo oružje.

„Rusija razvija oružje sa ‘laserskim, ultrasoničnim i radiofrekventnim mogućnostima’”, izjavio je Putin, a prenosi BBC.

Severnokorejski vođa Kim Džong Un stigao je u Rusiju, zbog, kako je Kremlj naveo, sveobuhvatnog razgovora s predsednikom Vladimirom Putinom u jeku upozorenja iz Vašingtona da ne bi trebali da dogovore sporazum o naoružanju.

Posljednja Kimova poseta Rusiji bila je takođe u Vladivostoku 2019. godine, na prvom samitu sa Putinom, a pošto su propali pregovori sa bivšim američkim predsednikom Donaldom Trampom o odustajanju Severne Koreje od nuklearnog programa.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić: KFOR da preuzme brigu o svim bezbednosnim pitanjima na severu Kosova

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte – Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske,...

Još priča na sličnu temu