27.8 C
Belgrade
četvrtak, 16 septembra, 2021

Putin nazdravio za buduće pobede

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Putin za nove pobede

Predsednik Rusije Vladimir Putin održao je u Kremlju svečani prijem za šefove država i vlada stranih zemalja koji su prisustvovali na Paradi pobede na Crvenom trgu. Tom prilikom je ocenio da je parada protekla na najvišem nivou i da su se organizatori i pripadnici vojske „trudili svim srcem“.

Putin je objasnio i zašto je parada održana baš na današnji dan.

Putin,
- Advertisement -

Kako je naglasio, 24. jun je za Rusiju za sva vremena dan slave i trijumfa. Tada je, naime, održana prva parada posle sloma nacizma.

Predsednik Rusije je na prijemu održao zdravicu za veterane, prošle i buduće pobede i poručio da neće nestati sećanje na one koji se nisu vratili sa fronta.

U Moskvu su na Paradu pobede doputovali lideri Srbije, BiH, Belorusije, Kazahstana, Uzbekistana, Moldavije, Južne Osetije, Abhazije…

- Advertisement -

„Položili smo vence kod večne vatre, na Grob neznanog junaka, simbola svih onih koji se nisu vratili s fronta…Uvek ćemo se sećati onih koji se nisu vratili iz rata i ponositi pokolenjem pobednika“, poručio je on.

Podsetimo, svet 2020. godine obeležava 75. godišnjicu pobede nad fašizmom i kapitulacije nacističke Nemačke.

U okviru projekta „75 godina od Velike pobede“, Sputnjik vam predstavlja ekskluzivne materijale o Drugom svetskom i Velikom otadžbinskom ratu. Saznajte sve o najvećim bitkama i herojima Drugog svetskog rata, čitajte svedočenja preživelih, komentare stručnjaka, pogledajte dokumente koje je deklasifikovalo rusko Ministarstvo odbrane, arhivske fotografije i video-snimke.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti