19.5 C
Belgrade
ponedeljak, 2 avgusta, 2021

Spisak opština koje SNS nije dobio na izborima

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Prema podacima CeSID-a, Srpska napredna stranka je odnela ubedljivu pobedu na izborima sa 62.6 odsto. SPS je na drugom mestu imao 10.9 odsto glasova, dok je na trećem mestu Aleksandar Šapić sa 4.2 odsto glasova. 

Spisak opština koje SNS nije dobio na izborima 1
foto: Printscreen/CeSID

Iako je Srpska napredna stranka odnela ubedljivu pobedu na parlamentarnim izborima, na lokalu nije svugde bio takav slučaj.

- Advertisement -

Ovo su gradovi i opštine gde SNS nije ubedljivo pobedila. Nema ih mnogo, ali da ih pobrojimo.

Čajetina

Na lokalnim izborima u Čajetini koalicija Zdrave Srbije sa DSS i PUPS odnela je pobedu nad SNS. Na osnovu preliminarnih rezultata sa svih 30 biračkh mesta, osvojila je 61 odsto biračkog tela.

- Advertisement -

Odziv u ovoj opštini u kojoj 12.921 građanin ima pravo glasa, bio je 66 odsto. Koalicija naprednjaka dobila je 26, SPS 5, a koalicija oko POKS-a četiri odsto biračkog tela.

Svilajnac

Svilajncu je najveću podršku dobila lista „Za Svilajnac čuva budućnost“ na čijem je čelu Predrag Milanović sa 45,08 odsto.

Predrag Milanović
Predrag Milanovićfoto: Printscreen/Youtube

„Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“ dobila je 36,97 odsto, SPS Ivica Dačić 8,94 dok su Dveri – Demokratska stranka Srbije dobile svega 4,99 odsto.

Na izbore u Svilajncu izašlo je 57,11 odsto od 25.147 građana upisanih u birački spisak.

Surdulica

Građani Surdulice su svoje poverenje potrvrdili SPS Surdulici na lokalnim izborima. Pravo glasa imalo je 17.197 birača, glasalo se na 44 biračkih mesta. U Surdulici je glasalo čak 71,2 odsto birača, što predstavlja rekordnu izlaznost u Pčinjskom okrugu. 

Prema prvim podacima, SPS je uzeo 18, a SNS 17 odborničkih mandata.

Novi Pazar

Sandžačka demokratska partija (SDP) proglasila je pobedu na lokalnim izborima u Novom Pazaru zajedno sa osnivačem partije, potpredsednikom Vlade Srbije i ministarom Rasimom Ljajićem.

Spisak opština koje SNS nije dobio na izborima 2
foto: Beta/Emil Vas

Prema nezvaničnim rezltatima, od 60% obrađenog biračkog materijala, SDP je osvojila 52,8% glasova, Stranka pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića 21%, SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina 17% i koalicija okupljena oko SNS 9,2% glasova.

Ipak, Ljajićeva stranka je na republičkom nivou u koaliciji sa SNS, pa je ovo praktično još jedna Vučićeva pobeda.

Beočin

Tesnu pobedu u broju glasova odnela je Socijalistička partija Srbije na lokalnim izborima u Beočinu.

Pobedu su na ukupno 16 izbornih mesta odneli su socijalisti sa ukupno 4.170 glasova, a SNS je ukupno dobila 4.010 glasova.

Slede ih Srpska radikalna stranka sa 239 glasova, Jedinstvena Srbija sa 216 glasova i Vojvođanski front sa 200 glasova.

Topola

Jedni od najzanimljivih lokalnih izbora odigrali su se u Topoli. Prema prvim informacijama, lista Dragana Jovanovića osvojila je 3.952 glasa, a lista SNS na čijem čelu je bio Igor Petrović 3.391 glas.

Ražanj

Još jedna od neosvojivih za partiju Aleksandra Vučića predstavlja i opština Ražanj.

Grupa građana koju predvodi aktuelni predsednik opštine Ražanj Dobrica Stojković je osvojila prvo mesto sa 44.06 odsto glasova. Na drugom mestu je Srpska napredna stranka sa 28.88 odsto glasova, a Socijalistička partija Srbije osvojila je 9.49 odsto.

That`s all folks, sve ostalo je pripalo Srpskoj naprednoj stranci…

- Advertisement -
SourceEspreso
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti