-4.2 C
Belgrade
ponedeljak, 24 januara, 2022

PUŠTENA MAJKA MILANA KNEŽEVIĆA: Poručuje da nema predaje i da se borba nastavlja! (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ratka, majka poslanika crnogorskog opozicionog DF, Milana Kneževića, puštena je nakon saslusanja u podgoričnom prekršajnom sudu, saopštila je Uprava policije.

Posle policijskog pretrea i saslušanja u policiji, Ratka Kneževiće je poslala poruku da nema predaje – sve sa stisnutom pesnicom u stilu najvećih revolucionara, uz prijatelje iz Demokratskog fronta.

- Advertisement -

Advokat porodice Knežević, Dražen Medojević, je rekao da je pretres izvršen u ranim jutarnjim satima dok je ova 68-godišnja žena bila sama u kući, a da je predmet pretresa bio Milanov brat Mirko.

Policija je ranije saopštila da je Ratka Knežević privedena zbog omalovažavanja policijskih službenika koji su jutros pretresli njihovu porodičnu kuću.

- Advertisement -

Crnogorska policija pretresala je jutros 17 objekata i tom prilikom uhapsila 16 osoba, među kojima je bila i Ratka Knežević.

„Ona je otvorila vrata, i u tom momentu vrata su polomljena i ušli su specijalci sa uperenim oružjem“, rekao je Medojević novinarima ispred Suda za prekršaje.

On je kazao da je Ratka Knežević, koja je inače lošeg zdravlja, bila pod jakim stresom, i da je u tim trenucima „izgovarala određene rečenice kojih se nije mogla setiti“.

„To su u suštini uvrede i kletve, to nije omalovažavanje. Tražio sam da se izvrši medicinsko veštačenje, i da veštak kaže da li osoba u tim okolnostima i pod stresom može da uradi nešto s umišljajem, ali je sudija to odbila“, rekao je Medojević, prenele su podgoričke Vijesti.

Naveo je da ljudi koji su pisali zahtev za pokretanje postupka ne razlikuju uvrede i omalovažavanje.

Medojević je kazao da sudija još nije donela odluku, i najavio da će, nakon što je dobiju, on podneti žalbu.

Prema rečima Medojevića, policija nije našla ništa prilikom pretresa kuće Kneževića.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti