Proglas uz peticiju protiv evropskog predloga, među potpisnicima i Koštunica

Obavezno pročitajte

„Ne ultimatumu, ne kapitulaciji“ – srž je prvo peticije, a potom proglasa i konferencije za medije proteklih nekoliko dana Pokreta za odbranu Kosova i Metohije.

U susret očekivanoj sednici skupštine Srbije posvećenoj Kosovu, a koja je zakazana za sutra u 10 časova, pokret koji već dve i po godine okuplja srpske intelektualce koji žele da spreče „savremene skorojeviće“, koji su uz „spoljnu pomoć“ zarobili Srbiju, a sada „hoće da dokrajče njeno nacionalno biće hladnokrvnom predajom njenog nosećeg simbola – Kosova i Metohije“, objavio je istovetni proglas i peticiju, kada su u ponedeljak i predstavili svoje stavove, piše KoSSev.

- Advertisement -

Peticija je pokrenuta na Savindan, a inicijalno ju je potpisalo 205 članova i simpatizera Pokreta, među kojima više poznatih imena, uključujući i jedno koje se već duže ne viđa u javnosti – bivši predsednik SRJ i premijer Srbije – Vojislav Koštunica. Pored očekivanih potpisnika, poput Matije Bećkovića, Emira Kusturice, Đorđa Vukadinovića, lidera desnih stranaka – Milice Đurđević-Stamenkovski, Miloša Jovanovića, Vojislava Mihajlovića, Boška Obradovića, tu su i bivši ministar kulture Vladan Vukosavljević, kao i još nekoliko umetnika.

Sa Kosova, peticiju su potpisali Nebojša Jović, Zvonko Mihajlović, Aleksandar Đikić.

Sama peticija ima za sada 1444 potpisa.

Na konferenciji za medije u prostorijama UNS-a govorili su prof. dr Časlav Кoprivica – Pokret za odbranu КiM, Đorđe Vukadinović – urednik NSPM i analitičar, Aleksandar Pavić – politikolog i publicista, Marinko Vučinić – publicista i prof. dr Dušan Proroković – Pokret za odbranu КiM. Na konferenciji su bili prisutni i: Boško Obradović – predsednik Srpskog pokreta Dveri i narodni poslanik, Nikola Dragićević – narodni poslanik Srpske stranke Zavetnici, prof. dr Slobodan Samardžić – Pokret za odbranu КiM i dr Miša Đurković – naučni savetnik.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

SPREMA SE NAPAD NA JAKOVA MILATOVIĆA!

Kako nezvanično saznajemo iz krugova jedne od bezbednosnih službi iz regiona, Jakov Milatović je ozbiljno bezbednosno ugrožen i ne...

Još priča na sličnu temu