Profesor se pobunio što deca imaju i po deset časova, direktor mu rekao – otkaz

Obavezno pročitajte

Poslednjih dana u fokusu su dešavanja u Tehničkoj školi u Pirotu. Profesor Velibor Nikolić, mašinski inženjer po struci, na sednici u školi reagovao je na raspored po kojem deca imaju i deset časova dnevno, pa mu je zaprećeno otkazom. Nastavu i dalje drži, ali kaže da ne zna koji je njegov trenutni status.

„Dogodilo se to da sam na sednici nastavničkog veća izrekao konstruktivnu kritiku, koju je direktor protumačio kao uvredljiv govor“, počinje svoju priču za N1 profesor Nikolić.

- Advertisement -

Precizira da se kritika odnosila na raspored časova, prema kojem su neka deca imala i po deset časova dnevno. Kako kaže, raspored su menjali, a direktor je te izmene okarakterisao kao ispunjavanje muzičkih želja zaposlenima.

„Na šta sam ja reagovao i pitao kako to mogu da budu muzičke želje kad mi pravimo raspored i kad se trudimo da uradimo nešto u korist dece, da ne bi bila preopterećena. I onda me je pozvao na razgovor zbog neprimerenog ponašanja. I on je rekao da nisam bio tri dana vezano, od 21. do 23, 24. avgusta u školi i po zakonu mi sledi otkaz“, opisao je Nikolić razgovor s direktorom.

Kaže da su se u školi dešavali i drugi propusti. Tako je, prema njegovim rečima, zaboravljeno da se u raspored stavi predmet „mašinske struke“, koji je kasnije bez konsultacija njemu dodeljen.

„A uzeli mi neke stvari koje jedino ja radim u školi, vezano za mašine“, dodaje profesor.

Iako ne zna kakav je njegov trenutni status, Nikolić redovno ide na časove i poručuje da će ovo isterati do kraja.

„A što se dece tiče, to mi je najžalije. Srodio sam se s tom decom, ja sam zbog te dece prihvatio da budem u školi i to bi mi bio jedini mučan momenat – da se rastanem sa tom decom“, rekao je Nikolić i napominje da se otkaza ne boji.

Prema njegovim rečima, mašinski inženjeri su deficitarni i na evidenciji nezaposlenih ih skoro i nema.

Dodaje da su školu u poslednja tri meseca napustila tri inženjera.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Netanjahu: Vi ste sledeći – Nemačka, Evropa

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu upozorio je na opasnost od islamista u Evropi, rekavši da će taj kontinent biti sledeći na...

Još priča na sličnu temu