PRKOSI SISTEMU: Brazilski predsednik večera na ulici, neće da se vakciniše i ide u restoran!

Obavezno pročitajte

Nevakcinisani šefovi država koji ove nedelje prisustvuju Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija najverovatnije će morati da se zadovolje komadom pice na ulici. Prema pravilima, na bogatu večeru u njujorškim restoranima moći će da idu samo oni koji su se vakcinisali.

Upravo tako je, s parčetom pice na ulici, prve noći u NJujorku večerao brazilski predsednik Žair Bolsonaro koji nije vakcinisan, prenosi Rojters.

Dva ministra iz njegovog kabineta, koja su deo brazilske delegacije, objavila su u nedelju uveče fotografiju Bolsonara koji sa pomoćnicima jede kriške pice na njujorškom šetalištu.

- Advertisement -

Bolsonarove pristalice pohvalile su ovaj potez kao neobaveznu „jednostavnost“ njihovog lidera, koji se odlučio da večera na ulici u blizini hotela na Menhetnu u kojem odseda.

Brazilski populistički lider, koji se hvalio da nije vakcinisan pre odlaska u NJujork, poručio je da je njegov imunološki sistem dovoljno jak da se odbrani od koronavirusa.


Na pitanje britanskog premijera Borisa DŽonsona na sastanku u ponedeljak da li je vakcinisan, Bolsonaro je odgovorio: „Ne. Ne još.“

Gradonačelnik NJujorka Bil de Blazio apelovao je na svetske lidere da se vakcinišu pre nego što uzmu učesće u debati na Generalnoj skupštini UN.

Kancelarija gradonačelnika ranije je saopštila da će svi učesnici debate morati da poseduju dokaz o vakcinaciji kako bi ušli u salu za debate, koja je klasifikovana kao kongresni centar.

Brazilska misija pri UN odbila je da komentariše izveštaje da je jedan njihov diplomata bio pozitivan na testiranju u NJujorku. Portparol UN Stefan Dižarik je izjavio da su u vezi sa time u kontaktu sa brazilskom misijom.

Bolsonaro će biti prvi šef države koji će se danas govoriti na generalnoj debati godišnjeg zasedanja Generalna skupštine UN.

SourceTanjug

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu