7.7 C
Belgrade
subota, 16 oktobra, 2021

MELBURN: Policajci u džipovima beže od demonstranata koji se protive vakcinaciji!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Već dva dana u Melburnu traju protesti protiv obavezne vakcinacije i epidemioloških mera. Građevinski radnici, koje podržavaju antimaskeri i antivakseri, tvrde im je na taj način direktno ugrožena egzistencija. Posle osam sati protesta tokom kog su hiljade ljudi izazvale haos u gradu i blokirale glavnu saobraćajnicu u gradu, policija je uz pomoć suzavca, dimnih i šok bombi i pendreka, uspela da rasturi demonstrante, i uhapsi 62 osobe.


Više stotina ljudu izašlo je na ulice, nezadovoljni jer su vlasti donele odluku da se građevinska industrija zatvori na dve nedelje, zbog loših mera zaštite tokom rada i sve većeg broja slučajeva među građevincima – 409 potvrđenih.

Ova odluka razbesnela je radnike kojima je na ovaj način ugrožena egzistencija i koji su svoje nezadovoljstvo rešili da iskažu protestujući na ulicama Melburna.

- Advertisement -


Na snimku koji kruži Tviterom vidi se kako policija počinje da beži automobilima, nakon što su besni demonstranti krenuli ka njima. Oni su pokušali brzo da okrenu službena vozila i pobegnu, međutim, revoltirani građani su ih sustigli.


Neki od njih počeli su kamenicama i flašama da gađaju automobile, dok su drugi otišli korak dalje i počeli rukama da udaraju vozila i lome retrovizore i vetrobranska stakla.

Policijska kola su se zatim zaustavila i naoružani policajci su krenuli na rulju koja je u tom momentu počela da beži.

- Advertisement -

Kompandant policije države Viktorija rekao je da je bezbednost javnosti njihov glavni cilj i da će protesti biti prekinuti.

Demonstranti su u jednom trenutku, u jeku špica, blokirali glavnu saobraćajnicu u gradu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti