23.1 C
Belgrade
ponedeljak, 26 septembra, 2022

Privodi se kraju likvidacija diverzanata koji su pokušali da zauzmu Zaporošku nuklearku

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ruska vojska privodi kraju likvidaciju ukrajinskih diverzanata koji su pokušali da zauzmu Zaporošku nuklearku.

Podsetimo, Oružane snage Rusije su jutros oko sedam sati po moskovskom vremenu sprečile pokušaj taktičkog iskrcavanja ukrajinskih diverzanata, na nekoliko kilometara od Zaporoške nuklearne elektrane.

- Advertisement -

„Diverzante su blokirali odredi Ruske garde, koji štite Zaporošku atomsku centralu, kao i odredi Oružanih snaga Rusije koji su došli kao pojačanje. U toku je likvidacija diverzione grupe Oružanih snaga Ukrajine, uz učešće borbenih helikoptera“, saopštilo je ranije Ministarstvo.

Prethodno je dejstvovala i ruska borbena avijacija.

Pokušaj ukrajinskih diverzanata da preuzmu kontrolu nad Zaporoškom nuklearnom elektranom izveden je pod kontrolom britanskih specijalnih službi, rekli su za Sputnjik predstavnici administracije Zaporoške oblasti.

- Advertisement -

Predstavnik Zaporoške administracije Vladimir Rogov izjavio je da se 12 pripadnika ukrajinskih snaga koji su izveli desant još bori, a da su trojica zarobljena.

Dvojica su u teškom stanju, izjavio je on u emisiji „Solovjov lajv“.

Napad diverzanata događa se u danu kada misija Međunarodne agencije za nuklearnu energiju treba da stigne u nuklearku.

Zaporoška nuklearka se nalazi na levoj obali Dnjepra, u blizini grada Energodar. To je najveća nuklearna elektrana u Evropi, po broju blokova i kapacitetu. Od marta je centrala pod zaštitom ruske vojske, a njom upravlja ukrajinski operater.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti