PRIŠTINA PRONICLJIVIJA OD VAŠINGTONA

Obavezno pročitajte

Sve ukazuje na to da se, sada već deceniju dugo, uspešno opiranje privremenih albanskih organa u Prištini ispunjenju međunarodnim sporazumom preuzete obaveze formiranja Zajednice srpskih opština, bliži kraju. Pritisak njihovih zapadnih mentora u tom pravcu postaje sve jači, tako da se postavlja pitanje još koliko će dugo lažni premijer takozvane države Aljbin Kurti moći da odlaže taj potez.

U pitanju je jedna od retkih situacija kada se Kurti pojavljuje kao pronicljiv i “dalekovid” političar, koji za razliku od svojih tutora, uviđa da je formiranje Zajednice srpskih opština potez koji će obesmisliti i poništiti njihovu celokupnu dosadašnju borbu za preotimanje dela teritorije Srbije.

- Advertisement -

Kurti tokom aktuelnog perioda uspaničeno zivka svoje mentore, pobornike i zaštitnike tzv. države Kosovo, širom Evrope, Amerike, ali i Azije, pokušavajući da im objasni do čega će formiranje Zajednice srpskih opština dovesti, odnosno da ih uputi u koncept “Srpskog sveta”, za koji je formiranje Zajednice srpskih opština neophodni segment, a nakon čije realizacije više ništa neće biti isto.

Međutim, pojedini Kurtijevi mentori su previše nemoćni da preduzmu bilo šta, čak iako ga u potpunosti razumeju i podržavaju, jer sasvim realno očekuju da se u perspektivi i sami suoče sa sličnim izazovom, drugi su previše opterećeni sopstvenim problemima, te nemaju prostora da posvete dovoljno pažnje Kurtijevim vapajima, kako bi razumeli o čemu jeca i podržali ga, dok je Amerika previše bahata i osiona da bi slušala Kurtija, jer njihova administracija ne uviđa ono što je njemu jasno, odnosno da će već tokom naredne godine doći do velikih geopolitičkih promena, koje će se jasno odraziti i na situaciju u južnoj srpskoj pokrajini.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Đukanović prvi put ulazi u izborni dan kao autsajder

U nedelju je drugi krug predsedničkih izbora u Crnoj Gori u kojem građani biraju između Mila Đukanovića i Jakova...

Još priča na sličnu temu