Pretnje jednom od organizatora protesta poljoprivrednika, policija ga obezbeđuje

Obavezno pročitajte

Jedan od organizatora protesta poljoprivrednika koji se održava u utorak izjavio je za portal N1 da mu je javljeno da je grupa od 20-ak momaka došla u njegovo selo, u kafić, na navnodni razgovor s njim. „Jedan od prijatelja koji se tu zatekao javio mi je i rekao – Bato, ako te gde nađu, ovi ne praštaju, ne znam šta da radiš – beži“, rekao nam je Mileta Bata Slankamenac iz Gospođinaca kod Žablja.

Kako nam je rekao, nakon što je obavestio poliiciju, pripadnici MUP-a su stigli i sada obezbeđuju njega i članove njegove porodice.

- Advertisement -

Pre nego što je stigla policija, Slankamenac je za N1 izjavio da su deca morala da mu se sakriju po komšiluku,

„I da mene noćas ubiju, ne može ništa da se promeni, nema ko će sutra da zaustavi proteste“, rekao je.

Podsetimo, poljoprivrednici su za sutra najavili protest, odnosno protestnu vožnju. „Stajaće se pored puta, a posle toga uslediće jače mere. U prvom delu protesta nećemo maltretriati građane…Stajaćemo pored puta“, rekao je Nedeljko Savić, predsednik Udruženja „Stig“.

Poljoprivrednici traže subvencije po hektaru od 300 evra i da se na dizel ne obračunava akciza i PDV, kao i da subvencija po kravi iznosi 40.000 dinara. Ratari i stočari od vlasti očekuju i da im se obezbedi cena poljoprivrednih proizvoda, pšenice, kukuruza, soje i drugih, kao na berzama

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Razvojni put Dijane Hrkalović: Od državne sekretarke do „Vile na skaju“

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Dijana Hrkalović, koristila je telefon sa 'skaj' aplikacijom skrivajući se iza nadimaka...

Još priča na sličnu temu